Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Borilački spektakl pod vedrim nebom

13.06.2012. 22:00
Borilački spektakl pod vedrim nebom


U subotu 16. lipnja na nogometnom igralištu Gaj u Zatonu s početkom u 17.30 sati održat će se prvo Prvenstvo Hrvatske u ultimate fightu u kategorijama kadeta, juniora i seniora. Borbe će se odvijati u hexagonu, šesterokutnom kavezu, po amaterskim pravilima Hrvatskog saveza boraca slobodne borbe usvojenih od Svjetske federacije slobodne borbe – World Free Fight Association. Svi klubovi članovi Saveza imat će plaćene putne troškove. Organizatori ovoga borilačkog spektakla su Hrvatski savez boraca slobodne borbe i Turistička zajednica Zatona.
Kategorije, za muškarce: do 64 kg, do 71 kg, do 76kg, do 80 kg, do 87 kg, do 95 kg, te preko 95 kg.
Za žene: do 50 kg, do 55 kg, do 60 kg, do 70 kg, te preko 70 kg.
Nakon natjecanja predviđena je večera za natjecatelje kao i novčane nagrade za pobjednike seniorskih kategorija (1.000 kuna). Pobjednici također dobivaju plaćen put na Europsko prvenstvo sljedeće godine. Kvalifikacijske borbe traju 1×5 minuta, finalne 2×5 minuta s 2 minute stanke. Ukoliko borba ne završi prekidom, bit će odlučena bodovno. U slučaju kiše, natjecanje će se održati u dvorani OŠ Petra Zoranića u Ninu. U slučaju lošeg vremena mole se natjecatelji da prate obavijesti na www.scorpionteam.com. Kotizacija po natjecatelju iznosi 150 kuna za članove saveza, 200 kuna za ostale, a uplaćuju se na vaganju.
Predviđen je i “superfight” po profesionalnim pravilima u kojem će sudjelovati Slovak Tomaš Deak, koji je u Zatonu nastupio već dvaput. U tim je akcijama Slovak pobjeđivao Mađara Istvana Rumplera i Islanđanina Solon Krstinna Arnasona u kategoriji do 80 kg te u Karlovcu Josipa Deura u kategoriji do 75 kg. Protivnik će Deaku biti domaći borac, veteran Zvonimir Brala koji će se vratiti u borbu nakon godinu i pol pauze zbog operacije kralježnice. Brala će tako pokušati prekinuti Deakov pobjednički niz u Zatonu.


Ulaznice 70 kuna


Program će u subotu početi u 17.30 sati. Vrata će biti otvorena od 17 sati. Ulaznice su u pretprodaji od 1. lipnja po cijeni od 70 kuna, a na dan turnira bit će skuplje. Informacije za natjecatelje su na broj mobitela 095/884-4991.