Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Gastro dragulj u Americi

13.06.2012. 22:00
Gastro dragulj u Americi


Kupci su mogli degustirati sir, organizirane su razne nagradne igre, a u trgovinama „Whole Foods” bili su izloženi plakati Paga, Dalmacije i općenito Hrvatske kao gastro destinacije, rekla je Martina Pernar-Škunca


U dvije stotine trgovina trgovačkog lanca „Whole Foods” u SAD održana je velika promocija Paškog sira proizvedenog u „Paškoj sirani” što je rezultat suradnje između tvrtke „Forever Cheese” iz SAD, specijalizirane za uvoz mediteranskih sireva i „Paške sirane”. U trgovinama „Whole Foods” kupci su mogli dobiti sve informacije o Paškom siru, a uz to je bio priređen poseban program.
– Promocija Paškog sira bila je vrlo uspješna. Kupci su mogli degustirati sir, organizirane su razne nagradne igre, a u trgovinama „Whole Foods” bili su izloženi plakati Paga, Dalmacije i općenito Hrvatske kao gastro destinacije. Mislimo da je ovo velika stvar za Pag i Paški sir. Paški sir je dobio brojne nagrade u Hrvatskoj i inozemstvu, a promocija Paškog sira u Americi je još jedan dokaz da je Paški sir uistinu hrvatski gastro dragulj, rekla je Martina Pernar-Škunca, voditeljica marketinga u „Paškoj sirani”.
Promocija Paškog sira u SAD -u vrhunac je suradnje između „Paške sirane” i tvrtke „Forever Cheese” iz SAD koja je uspostavljena nakon što je Michele Buster, direktorica tvrtke „Forever Cheese” na prijedlog prijateljice posjetila Hrvatsku.
– U New Yorku sam s prijateljicom razgovarala o ljetnom odmoru i ona mi je predložila posjet Hrvatskoj. U to vrijeme sam radila na uvozu sireva iz Španjolske i Italije i nisam znala da se u Hrvatskoj proizvode kvalitetni sirevi. Poslušala sam savjet prijateljice i došla u Hrvatsku. U jednom restoranu na Pagu prijatelj mi je preporučio Paški sir kojeg sam probala i odmah mi se svidio, rekla je Michele Buster.
Michele Buster je odlučila uvoziti Paški sir u SAD i obratila se Hrvatskoj gospodarskoj komori gdje su je uputili u „Pašku siranu”. Nakon nekoliko radnih sastanaka s predstavnicima „Paške sirane”, u listopadu 2010. godine sklopljen je sporazum o suradnji. Nedugo nakon toga Paški sir je prvi puta prešao Atlantik. No, to je bio tek početak jer je kupcima Paški sir bio potpuno nepoznat proizvod. Zbog toga je organizirana velika promocija Paškog sira kako bi se kupcima pojasnilo kakav je to sir, odakle dolazi i kako se proizvodi. U trgovinama trgovačkog lanca „Whole Foods” Paški sir se prodaje s oznakom jednog od najboljih sireva na svijetu.