Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Učenici sa Smiljevca “poharali” školska natjecanja

13.06.2012. 22:00
Učenici sa Smiljevca “poharali” školska natjecanja


Sve ono najbolje od Osnovne škole Smiljevac, počevši od raznih umjetničkih točki pa do učeničkih natjecateljskih postignuća, ta škola pokazala je jučer u povodu svog dana škole. Kolaži, scenske igre, koreografije, pjesme i recitacije samo su dio bogatog programa koji je dodatno uveličan mnogobrojnim priznanjima učenicima za njihova postignuća na županijskoj i državnoj razini. Naime, ove godine su na različitim natjecanjima sudjelovala 204 učenika, što je oko dvadeset posto učenika škole, istaknuo je ravnatelj Bernardo Kotlar. On je pritom iskoristio priliku i da dometne neke druge podatke, pa je tako naznačio kako je u posljednjih osam godina u OŠ Smiljevac uloženo malo manje od tri i pol milijuna kuna. U protekloj godini to je iznosilo više od dvjesto tisuća kuna, a Kotlar je naveo i značaj održavanja različitih zbivanja u školi, počevši od književnih susreta, kazališnih predstava pa do različitih manifestacija, poput one “Zadar čita”.
Istaknuti su i uspjesi četvrtaša i petaša na natjecanju u čitanju. Učenica Ana Kardum iz 4b osvojila je tako svih mogućih 140 bodova, a uspješni su bili i drugi učenici, Sara Čirjak iz 5f sa 130 osvojenih bodova, Anđela Jurić iz 4d sa 127 bodova, Klara Lepur iz 4a sa 126, Luka Ninčević,iz 4d sa 124 boda.
Uz natjecanje u poznavanju hrvatskog jezika učenici OŠ Smiljevac ove godine sudjelovali su i na brojnim drugim natjecanjima, Lidranu, vjeronaučnoj olimpijadi, izložbama iz područja likovne kulture te natjecanjima u organizaciji Zajednice tehničke kulture. Također, natjecali su se i na području tjelesne kulture, a veliki školski pjevački zbor, koji je uveličao i jučerašnji dan škole, uspješno je nastupio na Županijskoj smotri školskih pjevačkih zborova, kao i na koncertu “1000 glasova Božiću”.