Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Žutom dali posao na četiri mjeseca

13.06.2012. 22:00
Žutom dali posao na četiri mjeseca


Epilog priče zapravo nije ni bitan, ovim činom želio sam pokazati svakom mladom Hrvatu da ima pravo prosvjedovati protiv nepravde i neljudskosti – Ivica Došen Žuti


– Sišao sam s Vaganskog vrha jer je postignut prijelazni dogovor, govori Ivica Došen Žuti, branitelj koji je 10 dana prosvjedovao na najvišem vrhu Velebita nakon što nije dobio posao nadzornika u NP Velebit. Posao nije dobio, jer je na natječaj predao osobnu koja je istekla te nije priložio dokumentaciju koja potvrđuje da je nezaposleni branitelj, nakon čega bi bio zaposlen. U Nacionalnom parku je odradio devet godina, od čega četiri volonterski, a posljednjih pet bio je zaposlen sezonski.
– Potpisao sam ugovor o djelu na razdoblje od četiri mjeseca, dok se ne stvore pravni uvjeti za stalno zaposlenje. Epilog priče zapravo nije ni bitan, ovim činom želio sam pokazati svakom mladom Hrvatu da ima pravo prosvjedovati protiv nepravde i neljudskosti. Ovim prosvjedom sam otkrio tko su mi pravi prijatelji u životu i koliko ljudi koji bi se trebali brinuti o Velebitu uopće poznaju problematiku, rekao je Žuti.
Na pitanje o dokumentaciji, Žuti se nasmijao i izjavio da je izvadio novu osobnu, ali i sve potrebne braniteljske potvrde.
– Nisam ni znao da ih toliko ima, kaže Žuti i dodaje kako je mislio da je za zaposlenje dovoljno srce, ali i Red hrvatskog trolista i čin pričuvnog satnika.
Na kraju razgovora kazao je da izražava nadu da će Uprava Nacionalnog parka svoj posao raditi dobro te da se nada kako su svjesni da u njemu imaju dobrog partnera. Poručio je i da gorštaka može razumjeti samo gorštak.


Za Žutog intervenirali iz ATJ Lučko




Zlatko Marasović, ravnatelj Nacionalnog parka Paklenica kazao nam je da je nakon razgovora s pripadnicima ATJ Lučko koji su u nedjelju zamolili da se njihovom nekadašnjem kolegi izađe u susret, Ivici Došenu ponuđen ugovor na četiri mjeseca, a o tome će raspravljati Upravno vijeće koje se sastaje u subotu.