Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Kneževa palača otvorena svaki dan do 22 sata

Autor: Ivana Jurišić

13.06.2013. 22:00
Kneževa palača otvorena svaki dan do 22 sata

Foto: Zvonko KUCELIN



Cijene ulaznice za sve prostore osim Kneževe palače su 20 kuna za odrasle, osam kuna za učenike i studente, dok je za predškolsku djecu, hrvatske umirovljenike, invalide, članove HMD-a i ICOM-a ulaz besplatan


Iako je samo nekoliko dana ostalo do početka kalendarskog ljeta, grad su preplavili turisti iz cijelog svijeta. To je razlog zbog čega su muzejski odjeli i izložbeni prostori od 15. lipnja za posjete otvoreni prema produženom ljetnom radnom vremenu. Osim promjene radnog vremena, iz Narodnog muzeja Zadar nas obavještavaju da su izmijenjene i cijene ulaznica za posjete odjelima i izložbenim prostorima. Tako će Gradska loža i Gradska straža – Etnološki odjel do 15. rujna svakog dana biti otvoreni do 22 sata, a nedjeljom od 9 do 15 sati. Odjel Muzeja grada Zadra na Poljani pape Aleksandra III. od ponedjeljka do petka će za javnost biti otvoren do 21 sat, u subotu do 13 sati, dok je nedjeljom i dalje zatvoren. Isto radno vrijeme vrijedi i za Prirodoslovni odjel u Medulićevevoj ulici. Kneževa palača na Poljani Šime Budinića je za javnost otvorena svakog dana od 10 do 22 sata.
Galerija umjetnina u Medulićevoj ulici još uvijek nije otvorena za javnost jer je zatvorena radi renoviranja. Povremene izložbe Galerije umjetnina održavaju se u izložbenom paviljonu Gradska loža i u Kneževoj palači.
Cijene ulaznice za sve prostore, osim Kneževe palače su 20 kuna za odrasle, osam kuna za učenike i studente, dok je za predškolsku djecu, hrvatske umirovljenike, invalide, članove HMD-a i ICOM-a ulaz besplatan. Ulaz u Kneževu palaču je 35 kuna.
Navedene cijene odnose se na stalne i povremene izložbe muzejskih odjela. Cijene ulaznica za izložbe vanjskih organizatora podložne su promjenama ovisno o organizatoru izložbe.