Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Fantela i Marenić četvrti

16.05.2012. 22:00
Fantela i  Marenić  četvrti


Prema neslužbenim rezultatima Šime Fantela i  Igor Marenić su i dalje  četvrti na SP klase 470.  Enia Ninčević i Romana  Župan su s 23. mjestom i  dalje unutar olimpijske  norme. Na SP Finn jučer se  nije jedrilo zbog bonace.  Tina Mihelić napredovala  je na 17. mjesto SP Laser  Radiala nakon četiri plova.
Vrlo težak dan jučer u  Barceloni. Najprije je flota  čekala dosta dugo na kopnu, isplovilo se tek oko 15  sati, zadnje posade s mora  su se vratile oko 19. Vjetar  je bio vrlo promjenjiv i  nema posade koja se apolutno zadovoljna vratila s  regatnog polja. Rezultati su  svima bili dosta šareni.  Šime Fantela i Igor Marenić su prema neslužbenim rezultatima zadržali  četvrto mjesto ukupnog poretka.
– Imali smo odlične startove, međutim brzina nam  je bila malo problematična,  najviše niz vjetar. Imali  smo dva ulaza oko desetog  mjesta, mogli smo možda  bolje. Današnji uvjeti nam  nisu odgovarali, nismo se  najbolje snašli. Duga je regata, treba strpljivo jedriti,  svi griješe i najvažnije se  vraćati nakon loših plovova  – kaže Šime Fantela.
Australci Belcher i Page i  dalje su prvi.
Kod djevojaka je bilo  krajnje napeto, a najvažnije  je da su unatoč nešto slabijem danu Enia Ninčević i  Romana Župan i dalje unutar olimpijske norme. Na  23. su mjestu, četvrte od  šest nacija koje se bore za  pet mjesta na Olimpijskim  igrama. Bodovne razlike nisu velike, a preostalo je još  punih pet jedrenja, tako da  je situacija daleko od riješene. Svaki plov će biti  iznimno važan.
– Bilo je jako teško, ovakve uvjete na moru mi kod  nas nemamo, veliki val,  morske struje, vjetar sa  svih strana. Na svakom prvenstvu dođe neki najgori  dan, nadam se da je bio  ovaj. U timu vlada mirnoća  i krećemo u nove pobjede –  kazala je sa smiješkom Enia  Ninčević.
Na prvom mjestu su  Francuskinje Petitjean/Douroux.
Ivan Kljaković Gašpić  ostaje deseti na Svjetskom  prvenstvu za Finn u britanskom Falmouthu. Zbog  bonace jučer se nije jedrilo.  Finaše u Velikoj Britaniji i  dalje prati vrlo hladno i  negodno vrijeme.
Za razliku od prekjučer  kad se jedrilo po vrlo slabom i promijenjivom vjetru  na Svjetskom prvenstvu  Laser Radiala u njemačkom  Boltenhagenu jučer je zapuhalo oko 20 čvorova vjetra. Tina Mihelić se nakon  četiri jedrenja nalazi na 17.  mjestu u konkurenciji 135  kormilarki iz 55 zemalja.