"Zamislite znanost kreiranja mira" u Gradskoj knjižnici

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika valentinam
GLOBALNA INICIJATIVA ZA SVJETSKI MIR
Zadarski organizator događanja koje će ugostiti Kagi - Causemann, jednu od najistaknutijih članica transcendentalne meditacije na svjetskoj razini je dr. Mladen Antišin, certificirani učitelj Maharishijevog TM-a.
Mona Kagi - Causemann

U okviru projekta "Globalna inicijativa za svjetski mir" Saveza za transcendentalnu meditaciju u petak 15. lipnja u 18 sati u Gradskoj knjižnici Zadar direktorica ureda za Maharishijeve vedske pandite Mona Kagi - Causemann održat će predavanje "Zamislite znanost kreiranja mira". Zadarski organizator događanja koje će ugostiti Kagi - Causemann, jednu od najistaknutijih članica transcendentalne meditacije na svjetskoj razini je dr. Mladen Antišin, certificirani učitelj Maharishijevog TM-a.

 

Rat, terorizam i kriminal nanose drastične posljedice na našu globalnu obitelj. Svako godišnje globalno nasilje traži desetke tisuća života, (mnogi civili)s milijunima više raseljenih i traumatiziranih, te troškovi milijarde dolara. Konvencionalni pristupi smanjenju nasilja i sukoba nisu bili učinkoviti jer se ne bave temeljenim uzrokom: akutni društveni stres, uključujući političke, vjerske i etničke napetosti.

Bez olakšavanja nakupljanja stresa kod pojedinaca i društva te nastojanja da se postigne mir - bilo putem diplomacije, pregovora ili uporaba sile - u najboljem slučaju će biti samo privremena, uvjereni su organizatori.

Globalna mirovna inicijativa uključuje uspostavu i trajno održavajući skupinu od 9.000 stručnjaka koji zajedno prakticiraju napredne meditacijske tehnike transcendentalne meditacije i TM-Sidhi programa.

Znanstvena istraživanje su pokazala da ova praksa meditacije grupe stvara mjerljiv utjecaj mira u društvu. Istraživačke studije su utvrdile da čak i sa samo kvadratnim korijenom od 1 posto populacije koja se bavi grupnom praksom ove moćne meditacije tehnike stres u društvu se smanjuje. Manji društveni stres dovodi do smanjenja nasilja i sukoba, tvrde organizatori.

Broj koji je potreban za stvaranje mira na globalnoj razini je 9.000, što je otprilike kvadratni korijen od 1 posto svjetske populacije od sedam milijardi. To je kritični broj potreban za smanjenje stresa na globalnoj razini. Devet tisuća stručnjaka za stvaranje mira mogu promijeniti kvalitetu svjetskoj svijesti, što rezultira mirnijim i pozitivnim trendovima u cijelom svijetu. Ta se formula temelji na načelu funkcioniranja prirode, kažu u ovoj Inicijativi.

 

Globalna mirovna inicijativa sada aktivno radi na uspostavi ove skupine od 9.000 profesionalnih mirotvoraca u Indiji. Meditacijska praksa koja čini ovu "tehnologiju mira", ima svoje podrijetlo u vedskoj tradiciji Indije, najstarijoj tradiciji znanja na svijetu. Oživljena u ovom modernom dobu sa Maharishi Mahesh Yogijem, kojega smatraju za najistaknutijeg vedski učenjaka i znanstvenika svijesti našeg vremena.

Skupina od 9.000 stručnjaka za mir sastavljena je od tradicionalnih čuvaria vedskog znanja u Indiji - vedski Panditi čija je drevna struka bila održati sklad u društvu pomoću ove tehnologije mira.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno