Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Longin: “Želimo da osoblju i pacijentima boravak u Poliklinici bude što ugodniji, da osjete toplinu prostora i vide ljepotu naše domovine!”

14.06.2019. 11:12
Longin: “Želimo da osoblju i pacijentima boravak u Poliklinici bude što ugodniji, da osjete toplinu prostora i vide ljepotu naše domovine!”


Zahvaljujući donaciji od ukupno 22 prekrasne fotografije krajolika iz mnogih dijelova Hrvatske, hodnik Službe za interne bolesti na 3. katu Poliklinike Opće bolnice Zadar dodatno je oplemenjen i uljepšan. Naime, jutros je u tome prostoru održana svečana primopredaja fotografija koje je Hrvatska zajednica županija odlučila donirati zadarskoj bolnici, odnosno Poliklinici.
Kako je na početku jučerašnje svečanosti istaknula Vlatka Vučić-Marasović, pomoćnica pročelnice Odsjeka za odnose s javnošću Zadarske županije, posljednje tri godine građani Zadarske županije aktivno sudjeluju u foto natječaju „Volim svoju županiju“ u organizaciji Hrvatske zajednice županija.
Najbolje fotografije iz svih županija svake godine čine postav putujuće izložbe koja obilazi Hrvatsku.
Postav izložbe „Volim svoju županiju“ 2018. s ukupno 22 fotografije (20 županija i grada Zagreba, te pobjedničkom fotografijom prema glasovima na Facebooku) Hrvatska zajednica županija, kako je kazao predsjednik Hrvatske zajednice županija i župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk, odlučila je donirati Općoj bolnici Zadar.
– Cilj natječaja "Volim svoju županiju" je poticanje na veću angažiranost građana u povezivanju svih županija i promoviranju svih krajeva Hrvatske. Najbolje fotografije iz svih županija ulaze u postav putujuće izložbe po Hrvatskoj približavajući tako svima ljepote koje građani na ovaj način ovjekovječuju, istaknuo je župan Pauk, te naglasio kako su odlučili najbolje fotografije iz lanjskog natječaja donirati jednoj od županija, a Zadarska je odabrana i zbog toga što je jedna od pobjedničkih fotografija upravo iz Zadarske županije. Riječ je o fotografiji Ivana Knezovića, koja je bila pobjednička prema najvećem broju glasova na Facebooku, a koju je ovom prigodom predsjednik Hrvatske zajednice županija posebno uručio ravnatelju Opće bolnice Zadar dr. Željku Čulini.
Inače, svake godine na ovom su natječaju najaktivniji upravo fotografi i amateri iz Zadarske županije, što je također istaknuto na današnjoj svečanosti.
Zadarski župan Božidar Longin u svom je obraćanju posebno istaknuo važnost Poliklinike u zadarskom zdravstvu, te istaknuo veliku požrtvovnost liječnika, medicinskih sestara i ostalog osoblja Opće bolnice Zadar koji sada konačno imaju priliku raditi u ovim novim prostorima.
– Iako uvijek ima dežurnih kritičara mi se stalno trudimo da bude još bolje, pa smo tako ovaj predivni prostor dodatno uljepšali kako bi ovim krasnim ljudima koji ovdje rade, kao i pacijentima koji dolaze, boravak bio što ugodniji. Želimo da oni koji ovdje dolaze, uz požrtvovnost i stručnost liječnika i sestara, osjete i toplinu prostora i vide kako je lijepa naša domovina, kazao je župan Longin.
U ime Bolnice Hrvatskoj zajednici županija na donaciji je zahvalio ravnatelj dr. Željko Čulina.
– Ovaj novouređeni prostor od 20.000 kvadrata sa suvremenom opremom i vrhunskim stručnjacima sada će biti još ljepši jer će zidove Službe za interne bolesti krasiti predivne fotografije iz svih krajeva Hrvatske, kazao je ravnatelj Čulina i uručio u ime Opće bolnice Zadar Goranu Pauku zahvalnicu na ovoj lijepoj donaciji.
Inače, oplemenjivanje prostora Poliklinike, doznajemo još od ravnatelja Čuline, nastavit će se i na drugim odjelima, pa je tako u planu i ukrašavanje Odjela za fizikalnu medicinu gdje se u suradnji s Muzejom antičkog stakla zidove planira ukrasiti izložbenim plakatima MAS-a.