Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

“NULA GLASOVA” Beljak: Zubovića sam suspendirao jer nije glasovao za vlastitu stranku!

14.06.2019. 08:20
“NULA GLASOVA”  Beljak:  Zubovića sam  suspendirao  jer nije   glasovao za  vlastitu  stranku!


Nakon što je predsjednik HSS-a, Krešo Beljak, suspendirao  dugogodišnjeg predsjednika Županijske organizacije, Josipa Zubovića  Pipu, ovaj je napustio stranku. Zubović nam je rekao kako je suspendiran zbog kritika na račun šefa stranke kojega je prozvao zbog loših rezultata na izborima za Europarlament. 
– Prije tri dana u telefonskom razgovoru s kolegom iz sada već moje  bivše stranke komentirao sam loše rezultate koje smo postigli na izborima za EU parlament, te kako ću na idućoj sjednici Glavnog odbora  tražiti neopozivu ostavku predsjednika Kreše Beljaka jer on je ipak  najodgovorniji za loš rezultat koji su postigli kandidati iz redova HSS-a  na listi Amsterdamske koalicije. Također sam mu rekao da ću dati ostavku na članstvo u Glavnom odboru jer su rezultati za sve nas poražavajući. Beljak me preduhitrio i suspendirao dan kasnije kako ne bih mogao  unositi nemir i legitimno zatražiti njegovu ostavku, pojasnio je Zubović.


"Želim mu svaku sreću"
Međutim, Beljak kaže drugačije. U jučerašnjem telefonskom razgovoru o Zubovićevoj suspenziji otvoreno nam je rekao:
– Gospodin Zubović na svom biračkom mjestu nije dobio niti jedan  glas, dakle nije glasovao za vlastitu stranku! Želim mu sreću negdje drugdje, ali on očito nije u HSS-u. Gledali smo na njegovom biračkom mjestu, ima nula glasova, dakle, što radi u HSS-u? Mene poziva na ostavku, a  nije glasovao za svoju stranku. I to nije prvi put. Znači, sigurno ni on sam  nije glasovao za HSS, pitajte ga je li glasovao za svoju stranku. Neka ide u  stranku koja će tolerirati takvo ponašanje da vlastiti član neće glasovati  za svoju stranku. Želim mu svaku sreću, kazao nam je Beljak.
Zubovića smo stoga pitali je li moguće da nije glasovao za vlastitu  stranku. On, pak, kaže kako je istina da – nije! Naime, HSS na Pagu doista  nije dobio niti glas, što potvrđuje ne samo Beljakovu izjavu o Zubovićevom bojkotu stranke, već i činjenicu kako ni tamošnji HSS-ovci nisu  dali glas vlastitoj stranci. Zubović, pak, svoju odluku o uskrati glasa svojemu predsjedniku jučer obrazlaže ovako:


HSS u Pagu samo fiktivno postoji
– Zašto bih glasovao za politiku koja meni ne odgovara? Mi po njemu  očito živimo u diktatorskom sustavu, a on je u demokraciji, pa kakve veze ima ako sam ja glasovao za nekoga drugoga? HSS u Pagu nije dobio  niti jedan glas zbog politike Kreše Beljaka koji je doveo do nezadovoljstva  u stranci. HSS u Pagu samo fiktivno postoji i apsolutno nitko ništa ne radi. Ima samo nekih pojedinačnih pokušaja, ali nema politike koja bi se  trebala voditi, što se vidi i po broju vijećnika koje imamo u cijeloj Zadarskoj županiji. HSS Paga ne funkcionira zbog politike koju vodi Beljak, ljudi su odustali i ne žele sudjelovati u toj priči dokle god je on predsjednik  stranke, napominje Zubović dodajući kako se istinski HSS-ovci niti ne  razmišljaju o odlasku u drugu stranku.
– Tko se bude htio i dalje baviti politikom nastupat će poput mene u  nekoj nezavisnoj priči ili se uključiti u svjetonazorski im bliske stranke.
Njegov razlaz s predsjednikom stranke očito je bio jedina solucija, nakon što je već neko vrijeme o Beljaku govori kao o "diktatoru".
Bivši HSS-ovac sreću će najvjerojatnije potražiti u nekoj drugoj stranci, no situacija u paškom HSS-u očito je jako loša. Jedna od nekad najjačih hrvatskih stranaka u nekim dijelovima županije, kako vidimo, čak  ostaje i bez članstva.




Zubović: Moja je stvar za koga sam  glasovao
S obzirom da njegov sada već bivši šef stranke, Krešo Beljak, kaže da  Zubović nije  glasovao za svoju stranku, Zubovića smo pitali kome je  onda dao svoj glas na EU izborima 26. svibnja. No odbio je na to odgovoriti, kratko komentirajući:
– To je moja osobna stvar.