Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

PLOVE NAPRIJED U godinu dana 11 projekata vrijednih više od pet milijuna kuna

14.06.2019. 13:44
PLOVE NAPRIJED U godinu dana 11  projekata  vrijednih više od  pet milijuna kuna


Svečanom sjednicom Općinskog vijeća, u Kukljici je u srijedu, 12. lipnja 2019. godine obilježen Dan općine, ujedno i 23. godišnjica njezina osnutka.
Općinski načelnik Marin Boško u pozdravnom je govoru istaknuo kako je posljednjih godinu dana u Kukljici provedeno 11 projekata vrijednih više od pet milijuna kuna, od čega su dva milijuna dobili iz nacionalnih i europskih fondova.
– Sagrađen je dječji vrtić kojega upravo opremamo, a svečano otvaranje imat ćemo u rujnu. Izgradili smo novo mjesno groblje, obnovili smo  fasadu na općinskoj zgradi i javnu rasvjetu, a nastavljena je i katastarska  izmjera. Drago mi je što mogu najaviti da će potkraj lipnja započeti gradnja novog dječjeg igrališta u parku ispred općinske zgrade, a turistička  ponuda bit će obogaćena uvođenjem turističkog vlakića koji će voziti  duž obale, naglasio je Boško te se pohvalio kako su napravljeni i znatni  pomaci u infrastrukturi sanacijom nerazvrstanih cesta, plaža i obale. 
Svečanoj sjednici nazočili su zamjenik župana Zadarske županije  Šime Mršić, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, ribarstvo, vodno gospodarstvo, ruralni i otočni razvoj Daniel Segarić, načelnici svih  općina s otoka Ugljana i Pašmana te čelni ljudi Vatrogasne zajednice Zadarske županije.
Zamjenik župana Mršić istaknuo je da Zadarska županija pokušava  pratiti sve ono što se događa u svim našim općinama i gradovima te  pružiti pomoć lokalnoj vlasti u ostvarenju kvalitetnih razvojnih projekata. Pozvao je općinsku upravu da bude aktivna u osmišljavanju novih  razvojnih projekata, osobito onih za koje može dobiti novac EU fondova,  a za pripremu kojih može koristiti pomoć županijskih razvojnih agencija.
– Vi ste ti koji ste najbliži svojim stanovnicima i samim time najupućeniji u njihove probleme i potrebe. Osluškujte ih i ponudite rješenja  vodeći uvijek računa o tome da je potrebno mlade obitelji zadržati na  otoku stvarajući im što bolje životne uvjete, poručio je Mršić.