Ćoso: Prve spoznaje o tome što su mir, ljubav, sreća i sloboda dobiju se u vrtiću

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
U sukošanskom vrtiću upriličen tradicionalni oproštaj predškolaca
Dječji vrtić Zlatna lučica ima 60 predškolaca, matični u Sukošanu 34, područni u Debeljaku 16 i područni u Gorici 10. Izuzetno nam je drago što možemo reći da smo, zajedno s vama dragi roditelji, odgojili divnu generaciju djece, na koju smo jako ponosni, kazala je Milica Ćoso, ravnateljica Dječjeg vrtića Zlatna lučica
Velimir BRKIĆ
Sukošanski predškolci oprostili se od vrtića

Tradicionalnom priredbom, zabavom, svečanom dodjelom diploma i bacanjem kape u zrak, od Dječjeg vrtića Zlatna lučica u Sukošanu oprostila su se 34 predškolaca koji na jesen kreću u školu.
- Dječji vrtić ima 60 predškolaca, matični u Sukošanu 34, područni u Debeljaku 16 i područni u Gorici 10 predškolaca, kazala je Milica Ćoso, ravnateljica Dječjeg vrtića Zlatna lučica najavivši kako će se svečanosti dodjela diploma s prigodnim programom održati zasebno i u Debeljaku i u Gorici.

Odgojena divna generacija djece

- S nama su od druge ili treće godine te nam je izuzetno drago što možemo reći da smo, zajedno s vama dragi roditelji, odgojili divnu generaciju djece, na koju smo jako ponosni, naglasila je Ćoso poželjevši predškolcima puno sreće u novoj fazi njihovog života.
- Vrtić je oaza pozitivnih vrijednosti, središte ljubavi i prijateljstva, čarobna kutija prepuna igre i bezbrižnosti, ali i mjesto na kojemu se najljepše može ‘odsanjati’ djetinjstvo, istaknula je Ćoso.
Tete-odgojiteljice: Maja Dragović, Karla Baričić, Martina Dijan, Marina Burčul, Kristina Rogić i Lucija Nadinić učinile su sve za »svoju« djecu i njihove roditelje da ovaj događaj što duže pamte. U organizaciji su sudjelovale ravnateljica Milica Ćoso, pedagoginja Maja Blaslov Nadinić, zdravstvena voditeljica Leona Ćurković i servirka Majda Bičić.

Puno emocija

- Željela bih posebno zahvaliti Ireni i Tomi Torbarini na napuhancima, a također i Ivanu Paviću i Josi Krešanu što su nam pomogli oko organizacije, kazala je Ćoso.
U razdraganom ozračju kroz pjesmu, ples, glazbeno - scenske prikaze djeca su se oprostila od vrtića i svojih odgojiteljica koje su im s puno emocija dodijelile diplome i zaželjele uspjeh u budućem životu sa svojim roditeljima i učiteljima.
Putem društvenih mreža slike iz Sukošana obišle su Lijepu Našu i svijet.
- Upravo boravkom u vrtiću dijete postaje svjesnije svojih sposobnosti, odnosno onoga što ono samo može. Uz pomoć odgojiteljica ono usvaja znanja koja su u skladu s njegovom dobi i postaje samostalnije, naglasila je Ćoso dodajući kako je cilj da djeca na putu odrastanja budu sretna u vrtićkim danima koji će ostati trajan podsjetnik na radost djetinjstva.

Suze, sreća, ponos

- Sve što treba znati o tome kako valja živjeti, djeca pored roditeljskog doma uče još od vrtića. Prve spoznaje o tome što su mir, ljubav, sreća i sloboda dobiju se u vrtiću, poručila je Ćoso naglasivši kako će vrtić raditi i tijekom ljeta.
Općina Sukošan (Sukošan, Debeljak, Gorica, Glavica) ima oko 4.600 stanovnika od toga oko 400 stanovnika do sedam godina. U općini su tri vrtićke zgrade, Dječji vrtić Zlatna lučica Sukošan i Područni vrtić Debeljak te Područni vrtić u Gorici koji je otvoren prije godinu i pol dana. Gradi se i novi vrtić s jaslicama u Sukošanu koji će se otvoriti početkom nove školske godine 2021./2022.
- U Sukošanu boravi 100 djece i Debeljaku 46 djece od tri do sedam godina, a u Gorici 22 mališana iz Gorice i Glavice. Tijekom ljeta radit će vrtići u Sukošanu i Debeljaku, kazala je Milica Ćoso.
Atmosfera je bila nabijena emocijama, od suza do sreće i ponosa.

Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)