Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Kreću antivaterpolisti i neplivači

Autor: Matej Lordanić

13.07.2009. 22:00
Kreću antivaterpolisti i neplivači


U sklopu turnira bit će organiziran humanitarni koncert 7. kolovoza na Rivi. Za sada imamo potvrđen dolazak Postolar Trippera, Sexymotherfuckersa i još dva izvođača iz vrha naše estrade – rekao je Borut Gatara
Društvo sportske rekreacije “Osmijeh za-Dar” i ove godine organizira natjecanje V.A.K”AN”Z.A., odnosno Vaterpolski amaterski kup antivaterpolista i neplivača zadarskog akvatorija. Tim je povodom jedan od organizatora Borut Gatara na konferenciji za novinare predstavnicima približio plan i program ovog natjecanja.
– Natjecanje V.A.K”AN”Z.A. 2009. počinje 24. srpnja i traje do 10. kolovoza. Otvaranje će biti 24. srpnja uz revijalni turnir na kojem će gostovati četiri momčadi: Selekcija GEP-a (glazba, estrada i politika), zatim VK Zadar 1952, hrvatski olimpijci i selekcija zadarskih sportaša koji su sudjelovali na velikim natjecanjima. Dakako, uz sve ovo bit će upriličen i prigodan program na Morskim orguljama u večernjim satima, ako vremenske prilike to budu dopuštale. Ako nam vrijeme ne bude išlo na ruku, sve će biti preseljeno na Rivu, točnije na Mul. Millenium jump je na rasporedu 25. srpnja, tako da natjecanje započinje 26. srpnja – počeo je Gatara pa nastavio:
– Natjecanje se održava po skupinama, nakon čega se igra na ispadanje do završnog turnira koji smo ove godine nazvali Fantastična četvorka. U sklopu turnira bit će organiziran humanitarni koncert 7. kolovoza na Rivi. Za sada imamo potvrđen dolazak Postolar Trippera, Sexymotherfuckersa i još dva izvođača iz vrha naše estrade. Cjelokupni prihod od koncerta bit će doniran u humanitarne svrhe za pomoć jednoj zadarskoj obitelji. Pokušat ćemo kroz medije razglasiti taj koncert i upoznati javnost s problemom te obitelji. Također ćemo javnosti objasniti zašto su oni izabrani da budu glavni smisao ovoga projekta. Završnica turnira će opet biti obilježena revijalnim utakmicama. Bit će održan tradicionalni susret Streličari-Mete u kojem će snage odmjeriti predstavnici zadarskih glasila i predstavnici glazbe, estrade i politike sa zadarskoga područja. U sklopu turnira V.A.K”AN”Z.A. 2009. u Zadru će gostovati VK Jadran iz Splita, odnosno njihova generacija koja je ’92./’93. bila prvak Europe. Zatim, u Zadar će doći i HAVK Mladost iz Zagreba, selekcije hrvatskih olimpijaca i VK Zadar. Jednodnevno druženje i njihova gostovanja kod nas su organizirana u svrhu popularizacije ovog turnira i općenito vaterpola u Zadru. Ove godine su sve utakmice pod pokroviteljstvom, što znači da se nakon svake utakmice mogu očekivati nagrade. Tu su još i dodatna iznenađenja.
Gatara je potom pobliže objasnio pravila natjecanja, koja se u nekim stavkama razlikuju od prošlogodišnjih.
– Pravo nastupa nemaju igrači koji imaju zabilježen najmanje jedan seniorski nastup, neovisno o rangu natjecanja. Pritom nije bitno jesu li oni igrali u Hrvatskoj ili u inozemstvu. Također, neće moći nastupiti igrači koji su aktivni u mlađim kategorijama ili koji su u posljednje tri godine bili aktivni u mlađim kategorijama. Pravila su takva, jer je namjera da ovo bude u potpunosti amaterski turnir na kojem će sudjelovati igrači koji se nikada nisu bavili vaterpolom – zaključio je Gatara.
Sve potrebne informacije o prijavama mogu se dobiti na kontakt telefon 098/732-535. Kotizacija iznosi 500 kn, a žiro račun je 2360000 – 1102045498.