Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Bile sove vladaju Bukovicom

Autor: Ivo Morović

13.07.2010. 22:00
Bile sove vladaju Bukovicom


ŽUPA MEDVIĐA 2
KUM (POPOVIĆI) 6
BRUŠKA – Igralište Kod škole. Gledatelja 150.
MNK KUM: M.Rogić,V.Rogić, A Rogić, I. Rogić (1), D.Rogić (5), J.Rogić,A.Rogić, A.Rogić, Trener: Vinko Rogić.
ŽUPA MEDVIĐA: I.Mitrović, D. Mitrović, I. Šarić , B. Vrkić (1), I. Šarić (1), L. Adžić.
Nakon što su prohujale Popovićima osvojivši prvenstvo zaseoka u svom selu, u konkurenciji devet momčadi Bile sove kako su popularno prozvani nogometaši MNK Kum, sada haraju Bukovicom.
Naime, u prvoj utakmici izvan Popovića mlade kumljane su ugostili iskusni nogometaši Župe Medviđa, u koju spadaju sela Medviđa i Zelengrad, a kako u Medviđi još uvijek nema izgrađenog nogometnog igrališta, utakmica je odigrana u susjednoj Bruškoj.
Mlađi i uigraniji igrači MNK Kum s visokih 6:2 zasluženo su riješili utakmicu u svoju korist, u čijim se redovima najviše istaknuo Dino Rogić koji je postigao čak pet pogodaka. Inače uzvrat je najavljen u Popovićima 24. srpnja. Ono najvažnije što nosi ova utakmica je plan osnivanja Bukovačke malonogometne lige, pri čemu se računa na sela Popovići, Medviđa, Bruška, Zelengrad, Bjelina, Lisičić, Karin i druge zainteresirane istog zavičajnog kruga. Utakmicu je pratio i predstavnik Bruške Rajko Marinović, koji je najavio Bukovački turnir već za Veliku Gospu 15. kolovoza 2010. u Bruškoj, na kojem bi po snage odmjerili MNK Kum (Popovići), Bruška i Župa Medviđa. Izgleda da Bukovica svojim zrakom i mirom toliko veže svoje ljude za sebe da će plan osnivanja Bukovačke lige uspjeti.