Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Darivatelji krvi svjesni su svoje humanosti

Autor: Jelica Farkaš

13.07.2010. 22:00
Darivatelji krvi svjesni su svoje humanosti


U našem smo aktivu svi jedinstveni i složni, što je velika prednost jer bez zajedništva zasigurno ne bismo mogli tako dugo opstati i uspješno djelovati. Krv je, zna se, još uvijek nezamjenjiva te su ovakve aktivnosti od neprocjenjiva značenja, kaže Eškinja
U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Biograd na Moru i Aktiva dragovoljnih darovatelja krvi Sveti Filip i Jakov, održana je i u ovom aktivu prva ovogodišnja akcija dragovoljnog prikupljanja krvi.
Njoj se odazvalo 26 dragovoljnih darivatelja, dok je krv ovom prilikom mogao dati 21 darivatelj.
Krv su dali: Joško Eškinja, don Tomislav Baričević, Vice Baričić, Mišo Barbaroša, Predrag Eškinja, Marija Galešić, Emilija Galešić, Zlatan Horvat, Smiljana Kardum, Bosiljka Kadija, Marija Katalinić, Nataša Mikas, Ivica Markić, Bruna Pedisić, Claudio Rotunno,Sandra Roje, Branka Zelanto, Vera Posnak, Jadran Morović, Hrvoje Đurašin i Duško Bašić.
Nakon uspješno provedene akcije dodijeljene su i zahvalnice i to Veri Posnak i Ivanu Majica za prvo darivanje krvi, Mariji Galešić za peto te Bosiljki Kadija za deseto darivanja krvi u organizaciji Aktiva Sveti Filip i Jakov.
Ovaj aktiv, kako kaže njihov predsjednik Joško Eškinja, jedan je od najstarijih te uz onaj pakoštanski i najveći, odnosno najbrojniji.
Kroz rad aktiva i nadalje se nastoji povećati broj članova, a posebno uključivanjem mladih u njegove redove, što je i evidentno kroz njegov prošlogodišnji rad.
– U našem smo aktivu svi jedinstveni i složni, što je velika prednost jer bez zajedništva zasigurno ne bismo mogli tako dugo opstati i uspješno djelovati. Krv je, zna se, još uvijek nezamjenjiva te su ovakve aktivnosti od neprocjenjiva značenja, a mi darivatelji toga smo više nego svjesni, kaže Eškinja.