Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Ismijavanje sadašnjosti i ispreplitanje svakodnevne sudbine

Autor: Nikola Markulin

13.07.2010. 22:00
Ismijavanje sadašnjosti i ispreplitanje svakodnevne sudbine

Foto: Josip PEDIŠIĆ



“Bog žurim, nazovi ili replika stoljeću” četvrta je predstava igrana na 16. Zadarskom kazališnom ljetu. Novu predstavu (premijerno je izvedan u ožujku ove godine) Teatrina Grdelin režirao je Zoran Mužić. Dramaturg predstave je Lada Martinac-Kralj, glzabu je uredio Nenad Brkić, koreografiju izradila Đurđa Kunej, a lutke Gordana Krebelj. U predstavi glume Helena Minić (glumica Zrinka, Eva, Mony, Odgajateljica), Davor Svedružić (glumac Tomislav, Adam, Mike, Zvonko, Frane), Pero Juričić (redatelj), Davor Popović (majstor svjetla i tona Marko).
Tvorci predstave kažu kako se u ovoj miješaju dvije razine. Prva, koja ima namjeru ismijati sadašnjost i sve okolnosti u kojima se ljudi osjećaju zarobljeni i sputani. Likovi Adam i Eva putuju iz svoga vremena u današnje i na tom putu traže odgovore na pitanja: Kako nas je uteg vremena pritisnuo? Kako smo se zagubili? Koliko smo ubrzani, koliko nemamo sebe? Gdje ćemo i što možemo? Druga razina, kako kažu autori, ‘ukliještena je u sadašnjost’ i u njoj se isprepliću naše svakodnevne sudbine.
Sljedeća predstava na programu Zadarskog kazališnog ljeta “Djeca sa CNN-a” Glumačke družine Histrion igra se u četvrtak, 15. srpnja s početkom u 21 sat i 30 minuta u dvorištu Providurove palače.