Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

TN Zaton najviše hrvatsko turističko priznanje

Autor: Damir Maričić

13.07.2010. 22:00
TN Zaton najviše hrvatsko turističko priznanje

Foto: Adam VIDAS



 Danas nakon 16. sjednice Turističkog vijeća Hrvatske turističke zajednice u Ilirskoj dvorani Narodnog doma predstavnici zadarskog Turisthotela preuzet će jednu od Hrvatskih turističkih nagrada. Naime, nagrada “A. Štifanić” za tvrtku ide Turisthotelovom Zatonu.
Na 15. sjednici Turističkog vijeća Hrvatske turističke zajednice (HTZ) odlučeno je o Hrvatskim turističkim nagradama za 2009. godinu. Nagrada za životno djelo dodijelit će se Ivanu Gianniju Šegonu iz Poreča – Rotary club Poreč.
Godišnje nagrade Anton Štifanić kod pojedinaca dodijeljene su: Janji Čeliković – dugogodišnja turistička djelatnica iz Baranje, Mariju Jantolu – predsjednik uprave Hotela Baška i Zlatku Salaju iz Čazme.
Turističko naselje Zaton ključni je gospodarski subjekt turizma Zadarske županije i redoviti dobitnik domaćih i međunarodnih priznanja u kategoriji kampova i naselja općenito. Uz niz nacionalnih nagrada zatonski je kamp već godinama u vrhu europske ponude od smještanja u najkvalitetnije kampove Europe na ADAC-ovim popisima (njemački auto klub) do laskavih priznanja u Nizozemskoj.
Turisthotel je uz to već godinama perjanica Hrvatske kada su u pitanju uspješnost poslovanja i iskazivanje dobiti, kako je bilo i u prethodnoj, za hrvatski turizam, inače teškoj godini.
Najviše priznanje struke dodijeljeno im među 15 kandidiranih tvrtki prepoznatih od profesionalaca u turizmu svakako laska i obvezuje.