Ante Župan: "Sporno" zemljište od 1991. je u građevinskoj zoni

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Autor: 
karamarko
Karamarko nije vlasnik zemljišta u Kruševu, tvrdi obrovačka vlast

Predstavnici  udruge Partnerstvo za društveni razvoj podnijeli su nedavno  Uskoku kaznenu prijavu protiv  ministra unutarnjih poslova  Tomislava Karamarka. Prijava  je podnesena dva dana nakon  emisije Latinica koja je u cijelosti posvećena navodnom  prikrivanju imovine i sukobu  interesa ministra unutrašnjih  poslova s „ogledalom" na području Obrovca. Ministra se  proziva da nije u svojoj imovinskoj kartici prijavio atraktivno zemljište na području  grada Obrovca uz samo more,  poznatije po nazivu Ivankuša.  Karamarko se otprije očitovao  da je zemlja u vlasništvu njegova oca Martina, ali su u Latinici pribavili dokument kojim  se, tvrde, potvrđuje da je hrvatski ministar unutarnjih poslova vlasnik velikog komada  zemlje u Katastarskoj općini  Obrovac pod brojem 2750/1 te  suvlasnik puta i zajedničkih  površina na česticama 2749/20  i 2750/7 KO Obrovac.

Nije im važna istina

U tom paketu prijavljen je i  gradonačelnik Obrovca Ante  Župan, kojega ova udruga  sumnjiči da je bio posrednik u  pogodovanju Karamarku.

- Sve što je izneseno je apsolutno netočno, neutemeljeno  i to je dokazivo. Oni koji su  krenuli u priču mogli su to vidjeti, ali to im očigledno nije bio  cilj već su željeli napraviti štetu  i zato će sada snositi posljedice.  Zemljište o kojem je riječ se još  od 1991. godine nalazi u  građevinskoj zoni, i to ne samo  ono kako se želi stvoriti dojam,  već je riječ o većem dijelu  Kruševa. U izmjenama prostornog plana nije bilo nikakvih  intervencija na tom dijelu. Također ono se u gruntovnici vodi  na Juru Župana, djeda ministra  Karamarka, i njegovog brata  Marka, a na ministru Tomislavu Karamarku se ne vodi  ništa, odgovara obrovački gradonačelnik Ante Župan.

Munir Podumljak i Denis  Latin tvrde da je Župan pomogao da se poljoprivredna  parcela oca Tomislava Karamarka prenamijeni u građevinsku, dok su ostale parcele u  prostoru zaobiđene. Prijavljeno je još nekoliko osoba za  koje se sumnja da su povezane  s poslovima koje je u obrovačkom kraju financirala Hypo  banka.

Karamarkove tvrtke

Balkanska antikorupcijska  građanska inicijativa Karamarka vidi suvlasnikom čak pet tvrtki. Nisu uspjeli utvrditi je li  Karamarko prodao svoje udjele  u tvrtkama jer za to ne postoji  trag u dokumentima trgovačkog suda, pa samim time se i  ne zna odnos tih tvrtki u poslovanju s državom. Tvrtka Sobol je, tvrde Latin i Podumljak,  dobila 3 milijuna kuna za konzultantske usluge u aferi Spice.

Prozivke je komentirao i  zamjenik gradonačelnika iz redova SDSS-a Stanko Mijić.

- Budući da je o toj parceli do  sada bilo puno prozivke, nešto  o svemu i znam. Parcela o kojoj  se govori još je od 1991. u  građevinskoj zoni. To je potvrđeno promjenama Prostornog plana Grada Obrovca  2001. i 2003. Parcela je ostala  građevinska i nakon 2009. i  donošenja novog PP Grada  Obrovca, kaže Mijić.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno