Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Koalicija lijevog centra pobijedit će i u IX. izbornoj jedinici

13.07.2011. 22:00
Koalicija lijevog centra pobijedit će i u IX. izbornoj jedinici


Ne mislim da birači u IX. izbornoj jedinici lošije od ostalih građana vide, čuju i prepoznaju znakove vremena i rezultate ove Vlade. Ponekad su znali puno opraštati HDZ-u, međutim, sve ono zbog čega su zatvori puni, dovoljno za promjenu stava, rekao je Čačić
HNS i koalicijski partneri u petak će u javnost izaći sa sporazumom i programskom deklaracijom Saveza za promjene, najavio je na konferenciji za novinare u Zadru predsjednik HNS-a Radimir Čačić.
– Nadam se da ova turistička sezona neće bit rekordna na način na koji su to bile prethodne tri, pa smo prve godine imali pad za 15 %, sljedeće za 7%, a prošle godine za 2%. Niti u ovoj grani, kao ni u drugim gospodarskim granama, neće se dogoditi promjene dok ne dođe do promjene vlasti. Zato je važno da do promjene vlasti dođe, rekao je Čačić napominjući kako, po istraživanju agencije „Promocija plus”, na uzorku od 8.400 osoba raspoređenih po svim izbornim jedinicama, svim županijama i važnijim gradskim središtima, koalicija lijevog centra pobjeđuje u cijeloj Hrvatskoj.
– Pobjeđuje i u IX. izbornoj jedinici koja je godinama bila čvrsti bastion HDZ-a. Ne mislim da birači u IX. izbornoj jedinici lošije od ostalih građana vide, čuju i prepoznaju znakove vremena i rezultate ove Vlade. Ponekad su znali puno opraštati HDZ-u, međutim, sve ono zbog čega su zatvori puni, dovoljno za promjenu stava, što pokazuju i ankete.
Odgovarajući na pitanje novinara vezano uz izbjegavanje premijerke Jadranke Kosor da iznese datum parlamentarnih izbora, Čačić je kazao kako je jasno da premijerka taj datum može odrediti bilo kada unutar ustavnog roka, ali i kako je ona javno preuzela obvezu reći datum po završetku pregovaračkog procesa.
– Ovo je previše očito kršenje vlastite riječi, a ozbiljni ljudi drže do svoje riječi, dodao je Čačić.
U nastavku posjeta Zadru i zadarskom ogranku HNS-a Čačić se trebao sastati sa zadarskim obrtnicima i malim poduzetnicima, a za sinoć je bilo najavljeno predstavljanje “Poluge oporavka hrvatskoga gospodarstva” u Preku.