Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Otvaranje prostorija suda i katastra

13.07.2011. 22:00
Otvaranje prostorija suda i katastra


Ovogodišnja proslava blagdana Gospe Karmelske, zavjetnog dana kolanjske Župe sv. Luke te Dana općine Kolan 16. srpnja bit će bogatija i svečanija nego ikad.
Svetkovina započinje u petak Svečanom sjednicom Općinskog vijeća. Na njoj će premijerno biti prikazan dokumentarni turističko-obrazovni film „Kolanjci” snimanje kojeg su, za potrebe turističke promidžbe i bilježenje detalja iz prošlosti i sadašnjosti Kolana, financirali Općina Kolan i TZ Općine Kolan, a zatim potpisati povelja o prijateljstvu između slovenske Občine Starše i Općine Kolan.
U zgradi općinske knjižnice „Šime Šugar Ivanov” svečano će se otvoriti novouređene prostorije suda i katastra u kojima će se provoditi postupak obnove zemljišne knjige za prostor Kolanjskog polja. Nakon dvije godine tijekom kojeg su djelatnici Geodetskog zavoda Rijeka na prostoru Kolanjskog polja obavili snimanje postojećeg stanja započinje završavanje tog iznimno bitnog posla za sve stanovnike Općine Kolan. Predviđeno je da tijekom sljedeće dvije godine bude proveden proces uređivanja zemljišnih knjiga do kraja. Druženjem uz domjenak i koncertom Gradske glazbe Pag završiti će prvi dan proslave.
Na blagdan Gospe Karmelske sveta misa bit će ujutro u 11 sati te u 18 kada će se održati i procesija. U 21 sat na Trgu kralja Tomislava započinje smotra svih klapa otoka Paga. Za sve goste predviđena je posebna tradicijska gurmanska atrakcija – vol pečen na ražnju kao i vatromet.
U nedjelju u Kolanu, u općinskoj zgradi otvorit će se izložba slika autorice Branke Ćetković i fotoradovi Ante Zubovića. U sklopu programa održat će se promocija četiri razglednice iz serijala „Sićanje Kolana” autora Ivana Balabanića.