Preminuo pilot Marijan Batarilović

Slika korisnika admin
Batarilović u kanaderu s premijerkom Jadrankom Kosor

Prekjučer je u Zrakoplovnom tehničkom centru Velika Gorica preminuo hrvatski pilot bojnik Marijan Batarilović (52). Batarilović bio je probni pilot protupožarnih zrakoplova Canadair, a preminuo je od posljedica srčanog udara i to nakon povratka s probnog leta.

Bojnik Batarilović široj je zadarskoj javnosti poznat kao pilot koji je unatoč zapovjedima riskirao karijeru i ugasio vatru koja je prijetila farmi Vigens kod Zadra. Učinio je to na probnom letu, kada zbog propisane procedure zrakoplov nije smio gasiti požar. Unatoč činjenici da ga je neposredni zapovjednik prijavio, na Batarilovićevu stranu stala je hrvatska javnost, ustavši protiv birokratskih zavrzlama i procedura koje su nerijetko kočile učinkovitu borbu protiv požara na otvorenom.

Marijan Batarilović bio je sudionik Domovinskog rata kao borbeni pilot na avionima MiG 21. Odlikovan je Medaljom za iznimne poduhvate, ordenom Nikola Šubić Zrinski, Spomenicom domovinske zahvalnosti te medaljama Bljesak i Oluja. Posljednji ispraćaj bit će u petak 17 sati na Gradskom groblju u Zadru.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika glas istine
Slava mu i počivao u miru. Sućut obitelji. Sram vas bilo, zar niste imali bolju sliku. Čovjek je zaslužio da mu objavite sliku bez ove rugobe s kojom ste ga stavili.
Slika korisnika drazeng
Ipak je samo Zadarski List objavio ovu tužnu vijest pa nemojte biti prekritični prema njima.Marijan nije bio čovjek za naslovnice pa tako nije bilo lako pronaći neku njegovu sliku.Premijerku ne želim komentirati.Javnost bi trebala znati da je taj čovjek stvarao povijest HRZ uz Selaka,Danijela,Ivandića,Bilya,Ledenog,...i nek mi ne zamjere još nekolicina njih. Sad leti sa Rudijem,Perisom,Bosnarom,Mejaškim... Ovo je jedan mali "in memoriam" jednog malog mehaničara koji je puno puta pripremao mig-21 ovoj legendi našeg zrakoplovstva.Nisam više u vojsci ali sjećanja na to vrijeme će biti živa zauvijek. Sutra kad te ispratimo na vječni počinak samo želim čuti tišinu i da se svi migovi dignu Tebi u čast. Marijan,slava ti,počivao u miru