Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Prijave u jesenskom roku 22. kolovoza

13.07.2011. 22:00
Prijave u jesenskom roku 22. kolovoza


Na drugi upisni krug došli su učenici koji nisu uspjeli upisati neku drugu školu, ali bilo je dosta i onih koji se u prvom krugu nisu upisali u našu školu, a koji su bili uporni i opet se vratili i na provjeru likovnih sposobnosti i na prijavu za upis, kazala je Marjana Bakmaz


Po završetku prvog upisnog kruga u srednje  škole u ljetnom upisnom roku uslijedio je drugi upisni  krug u onim školama u kojima je preostalo slobodnih  mjesta. Tako je nakon dva  dana prijava za upis, jučer  uslijedila i potvrda upisa čime  je završen ljetni upisni rok.  Poznato je da je Škola primijenjene umjetnosti i dizajna upisivala tri razreda  smjera likovne umjetnosti i  dizajna i jedan razred smjera  šivač odjeće. Učenici likovne  umjetnosti i dizajna u drugom razredu opredjeljuju se  za jedno od šest zanimanja i  to aranžersko-scenski dizajner, dizajner tekstila, fotografski dizajner, grafički dizajner, slikarski dizajner i  dizajner odjeće.
Kako navodi Marjana Bakmaz, ravnateljica Škole primijenjene umjetnosti i dizajna, na drugom su upisnom  krugu popunili svih preostalih 15 slobodnih mjesta  smjera likovne umjetnosti i  dizajna, dok će na jesenskom  upisnom roku prijave za upis  morati organizirati zbog  smjera šivač odjeće koji nisu  popunili ni na drugom upisnom krugu.
– Ove godine je interes bio  uistinu velik pa smo bili  primorani broj učenika u razredu povećati sa 24 na 30.  Na drugi upisni krug došli su  učenici koji nisu uspjeli upisati neku drugu školu, ali bilo  je dosta i onih koji se u  prvom krugu nisu upisali u  našu školu, a koji su bili  uporni i opet se vratili i na  provjeru likovnih sposobnosti  i na prijavu za upis, kazala je  Bakmaz, istaknuvši da su iznimno zadovoljni interesom  učenika iako nisu upisali cijeli razred šivača odjeće, što  ne čudi jer je riječ o zanimanju niže stručne spreme.
Valja naglasiti  da svi oni koji se  u srednju školu  nisu upisali ni u  ljetnom roku  drugu će priliku  imati na jesenskom roku za koji će prijave biti  22. kolovoza od 8  do 16 sati. Objava rezultata bit  će 23. kolovoza  najkasnije do 12  sati, upisi će uslijediti 24. kolovoza od 8 do 16  sati i 25. kolovoza od 8 do 12  sati.