Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

U “špici” 50 tisuća turista

13.07.2011. 22:00
U “špici” 50 tisuća turista


Vrhunac je turističke sezone na otoku Viru. Za nju se općina počela ozbiljno pripremati još na proljeće, kada je direktorom posrnulog općinskog turističkog poduzeća “Vir turizam d.o.o.” imenovala Zdenka Mičića, nekadašnjeg državnog tajnika, direktora KK Zadra i INGRA-inog predstavnika za šire zadarsko područje.
Mičić se osim podizanja svoga matičnog općinskog turističkog poduzeća na noge, uhvatio i posla na samom terenu, tako da je otok Vir, posebno centar mjesta Vira, po ocjeni mnogih ušao ovu sezonu spremniji nego ikada.
– Osim što smo neizmjerno sretni nedavnim otvaranjem nove ceste Nin-Vir, koja je Viranima od neprocjenjive vrijednosti, veselimo se i našim projektima koje smo ostvarili tijekom prethodna dva mjeseca te onima koji su pred nama, a koje ćemo zasigurno uz pomoć naše općine u skoroj budućnosti realizirati. I sami se možete uvjeriti na što sada nalikuje ova prekrasna terasa našeg centralnog restorana Kotarina, koja je zajedno s dijelom kuhinje doživjela stanovite promjene, i na kojoj se uz novu ponudu gosti ugodnije i ljepše osjećaju. Nadalje, obavili smo i rekonstrukciju plažnog objekta na mulu obližnje centralne plaže Jadro, koja je ovog ljeta prvi put obogaćena animacijskim rekvizitima, aqua aerobikom koji se izvodi u moru, odbojkom i košarkom u moru. Sve to bit će popraćeno s puno glazbe, kaže Zdenko Mičić.
Očekuje se da će u špici sezone broj turista premašiti brojku od 50 tisuća. Njih će se animirati programima u Virskom ljetu, koncertima Jole, Bonace, Jelene Rozge, dok je za 13. kolovoza zakazana Virska noć.
Kada su u pitanju budući planovi razvoja turizma direktor Mičić na prvo mjesto stavlja izgradnju hotela, autokampova, uređenje obale i šetnica, rekonstrukciju poznate virske Lanterne i njeno stavljanje u službu turizma, pripremu natječaja za uređenje centralnog dijela Vira na 15.000 metara četvornih prostora, izgradnju centralnog trga, promenade, brojnih biciklističkih staza… Svi ovi projekti zalog su budućeg razvoja otoka Vira i unapređenja života njegovih stanovnika, ističe Mičić.