Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Veći interes za strukovna zanimanja

13.07.2011. 22:00
Veći interes za  strukovna zanimanja


Ravnatelj Došen zadovoljan je upisima te ističe da posebno raduje pojačano zanimanje za strukovna zanimanja, što je odraz sve veće informiranosti o vrijednostima struke koja će se ulaskom u Europsku uniju biti sve cjenjenija


Nakon drugog ljetnog upisnog roka već je vidljivo da će Srednja škola Biograd na Moru obrazovati u idućoj školskoj 2011./2012. godini ukupno 104 učenika koliko je i bilo planirano.
I ove godine, kako nam je kazao ravnatelj biogradske Srednje škole Božo Došen, najveće zanimanje iskazano je za četverogodišnje školovanje i to za gimnaziju i ekonomsku školu.
– Kako svaki od ovih odjeljenja ima određenu kvotu, ona se relativno brzo popunila. Tako su, primjerice, u odjeljenje gimnazije umjesto 28 planiranih upisana 32 učenika, dok je u ekonomsko usmjerenje upisano 30 učenika.
I strukovna usmjerenja dobro su se popunila ove godine te smo više nego zadovoljni, kazao je Došen, dodajući još da se u odjeljenje kuhar – konobar planiralo upisati deset kuhara i šest konobara. No upisalo se deset kuhara te umjesto šest osam konobara.
Za struku plinoinstalatera upisano je osam od deset planiranih, dok je za zvanje instalatera grijanja i klimatizacije upisano osam od sedam planiranih.
U usmjerenje prodavača planirano je i upisano 10 učenika. Tako je za jesenski upisni rok koncem kolovoza ostalo još devet slobodnih mjesta i to u dva zvanja, plinoinstalatera i sedam za zvanje vodoinstalatera u koje do sada nema upisanih. Vjerujemo da će se nakon jesenskog roka popuniti i taj manjak učenika u strukovnim odjeljenjima jer to pokazuje i dosadašnja praksa, kazao je Došen.
Dodao je pri tom da su zadovoljni upisima te posebno raduje ponovno pojačano zanimanje za strukovna odjeljenja, što je odraz sve veće informiranosti o vrijednostima struke koja će se ulaskom u Europsku uniju biti sve cjenjenija.