Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Vrijeme je za dobar start

13.07.2011. 22:00
Vrijeme je za  dobar start


Možda je i bolje da startamo gostovanjem pa pritisak neće biti tako jak, a puno možemo napraviti u toj utakmici protiv Lučkog. Pa zašto ne i pobijediti – kazao je Bilaver


Počelo je  odbrojavanje do početka nove nogometne prvoligaške sezone. U  NK Zadru ništa ne  prepuštaju slučaju, pazi se  na svaki detalj kako bi se u  što optimalnijem stanju  dočekao start prvenstva.  Kao što je poznato redove  Zadrana pojačali su Vedran  Gerc, Mario Bilen, Matej  Jonjić, a u posljednja dva  dana pojavila su se još dva  imena – Tomislav Stanić i  Josip Ivančić. A gro  momčadi iz prošle sezone  ostao je na okupu.
– Čini mi se da odavno  nismo bili jači, ali ipak moramo pričekati da počne prvenstvo pa da to potvrdimo  na travnjaku – kazivao je  jučer ujutro Josip Bilaver,  desni bočni momčadi sa Stanova.
– Mislim da smo se odlično  kompletirali, konkurencija u  momčadi je na visokom nivou. Kada je takva situacija  onda svaki igrač izvlači maksimum svojih mogućnosti i  krajnji rezultat u pravilu bude dobar. Čini mi se da  smo ove sezone napravili odličan posao s  pojačanjima, a s druge  strane momčad iz  prošle sezone ostala je na  okupu. Odlična smo klapa i  mislim da će se to itekako  osjetiti u našoj igri.
Na pripremama u Sloveniji bilo je promjenjivo u  oglednim utakmicama, od  odličnih do loših izvedbi.
– Prijateljske utakmice  uglavnom služe za uigravanje i slaganje udarne jedanaestorice. Činjenica je  da smo u do sada odigranim  utakmicama bili bolji protiv  jakih suparnika, a lošiji protiv slabijih. Slažem se s onim  što je rekao trener da to  moramo izjednačiti jer će  nam najvažnije utakmice biti  upravo protiv “tzv” malih  klubova.
Znači već u subotu u generalki protiv Junaka  možemo očekivati motivirani Zadar.
– Ništa neću obećati jer  smo se u prethodnim sezonama uglavnom mučili u  tim utakmicama s drugoligašima i trećeligašima. Ali,  očekujem da ćemo u subotu  protiv Junaka biti pravi i  pokazati da će se na Zadar u  sezoni koja slijedi morati  itekako ozbiljno računati.  Smatram da je došlo vrijeme  da i mi napravimo nešto  poput Splita i budemo iznenađenje prvenstva.
Za tako nešto vrlo važan  će biti start.
– Iskreno ne razmišljamo  još o Lučkom, najprije trebamo odraditi utakmicu  protiv Junaka. Činjenica je  da novi prvoligaši u novu  sezonu ulaze maksimalno  motivirani i svjesni smo da  nam neće biti lako na tom  gostovanju u Kranjčevićevoj. Međutim, kao  što sam rekao, vrijeme je za  “našu” sezonu. Možda je i  bolje da startamo gostovanjem pa pritisak neće biti  tako jak, a puno možemo  napraviti u toj utakmici. Pa  zašto ne i pobijediti – optimističan kao i uvijek bio je  Bilaver.