Za brguljsku rivu 1,5 milijuna kuna

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Novi dograđeni dio pristana dug je 26, a širok 6 metara

U rekordnom  je roku završena dogradnja rive - brodskog pristaništa u Brguljama na otoku Molatu.

Naime, radovi na dogradnji  ovog pristaništa za putničke  brodove započeli su početkom  lipnja i prema postignutom  sporazumu vrijeme dovršetka  svih radova ugovoreno je na 60  dana. Međutim, zahvaljujući  djelatnicima SUN ADRIE iz  Rijeke čija je tvrtka bila izvođač radova, rok završetka radova skraćen je za gotovo 20  dana.

Naime, već 12. srpnja radnici  su napustili Bargumu, uvalu u  kojoj su odradili svoj dio posla  i krenuli put Vrgade gdje ih  očekuju novi poslovi.

 Novi, dograđeni dio pristana  dug je 26, a širok 6 metara.  Dubina cijelog pristana kreće  se od 3,60 do 4,90 metara te će  sada u potpunosti zadovoljavati propise za odvijanje putničkog prometa.

Brguljska bi riva, osobito sada, mogla primati i naše najveće trajekte da je izgrađena  rampa za trajekte. Nažalost,  trajektna rampa nije predviđena iako je, misle mještani,  bila idealna prigoda da se uz  minimalne troškove ona i sagradi.

Predstoji spajanje stupova  vanjske rasvjete i druga "dotjerivanja", a nakon toga i tehnički prijem što bi se moglo  očekivati za petnaestak dana.  Brguljska će riva tako, nadajmo se, uskoro dobiti i uporabnu dozvolu.

Prve reakcije dijela mještana  kao i turista su pozitivne osim,  kako ističu dobri poznavatelji  ovakvih i sličnih objekata, asfalt nije trebao biti stavljen na  završnu ploču pristana. Više bi,  zbog niza razloga, odgovarala  cementna podloga.

 Investitor dogradnje pristana u Brguljama je zadarska  Županijska lučka uprava. Cijena je ugovorena na 1,5 milijuna kuna.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno