I treće vještačenje o tome je li šamar ozljeda ili ne?

Slika korisnika admin
Vedran SITNICA
Dr. Robert Karlo

Dvojica vještaka medicinske struke - Zagrepčanin dr. Davor  Mayer i Zadranin dr. Robert Karlo, ostali su svaki pri svom stajalištu i nakon sučeljavanja jučer u sudnici Općinskog suda u Zadru. Stoga je sutkinja Sandra Radanović naložila i  treće vještačenje, kojim bi se trebalo utvrditi je li optuženi za nedozvoljenu proizvodnju i promet drogama Domagoj Jelenković (36) prilikom uhićenja ozlijedio policajca Josu Bubnjara ili nije.

Dr. Robert Karlo je u svom vještačkom nalazu crvenilo na njegovu licu  okarakterizirao kao laku tjelesnu ozljedu, a pri tom stavu je ostao i jučer.  Ustvrdio je kako je riječ o narušavanju nečijeg integriteta, bez obzira što  je ovdje riječ tek o šamaru. Slučaj je usporedio s brojnim drugim,  mahom parničnim slučajevima koji se vode zbog, primjerice, toga što je  profesor pljusnuo učenika ili ga povukao za uho, počupao i slično.

No, i dr. Mayer je ostao pri svome. Decidirano je zanijekao da se radi o  ozljedi u sudsko-medicinskom smislu. Istaknuo je kako je parnični postupak različit od onog kaznenog u kojemu se na ozljedu gleda sasvim  drugačije.

- Iz liječničkih nalaza vidi se kako je riječ o crvenilu lica. To znači da je  ono moglo nastati iz kontakta oštećenika i okrivljenika i pljuske, ali to nije ozljeda jer je riječ o prolaznom crvenilu, proširenju krvnih vena kojom  prilikom nije došlo do njihova pucanja. Dakle, to onda nije ozljeda jer nije narušen integritet osobe, ustvrdio je Mayer.

Jelenkovića se tereti da je 11. rujna prošle godine u jutarnjim satima  automobilom došao na područje Gaženice i pod kamenom ispod stabla  bora ostavio paketić sa 49,97 grama heroina. Kako je bio pod policijskom  prismotrom nedugo potom je uhićen i doveden u policijske prostorije  na ispitivanje, a tamo je, prema optužnici, ugledavši policajca Josu Bubnjara digao se na noge, unio mu se u lice i ošamario ga nakon što mu je  rekao: "Što si ti mene došao maltretirati'?" Jelenković je, naime, prije sedam godina bio osumnjičen da je Bubnjaru potpalio automobil u vrijeme kad je također bio pod prismotrom i optužen za dilanje.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno