Od partijanera na Zrću naplaćeno 90.000 kn za drogu

Slika korisnika admin
Fabio ŠIMIĆEV

Droga sa Zrća u državni je proračun od kraja lipnja do sad  uprihodila više od pola milijuna kuna i to zahvaljujući operativnoj akciji  Insula koju na otoku Pagu provodi Ravnateljstvo policije u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave zadarske i Policijske uprave  ličko-senjske.

Akcija je dobila i svoj treći nastavak pa su policajci od 6. do 13. srpnja,  zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga  evidentirali i  procesuirali 34 osobe, uglavnom strane državljane.  Među njima osam  Čeha, pet Nijemaca, pet Britanaca, četiri Slovaka, troje Austrijanaca, troje Slovenaca, dva Hrvata te po jednog 18-godišnjeg državljanina Italije,  26-godišnjeg državljanina Mađarske, 20-godišnjeg državljanina Švicarske i 33-godišnjeg državljanina Ukrajine.

Policija je kod njih pronašla i zaplijenila oko 11 komada jointa, 97 grama marihuane, 4 grama hašiša, 19 tableta ectasyja, 2 grama MDMA-e, 10  grama amfetamina, 1 gram ketamina, 0,5 grama heroina i 0,5 grama kokaina, 2 plinska pištolja, jednu drobilicu s tragovima marihuane i veće  količine novca.

Podneseno je i 25 obaveznih prekršajnih naloga i osam optužnih prijedloga zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe  droga, a za što je naplaćena novčana kazna u ukupnom iznosu oko 90 tisuća kuna. Zbog  prekršaja iz Zakona o oružju 21-godišnji Slovak zaradio  je obavezni prekršajni nalog, a naplaćena mu je i novčana kazna u iznosu od oko 2 tisuće kuna.

Zbog sumnje da je proizvodio i dilao drogu 28-godišnji Hrvat kod  kojeg je pronađeno oko 1 gram MDMA, 65 grama hašiša i 4 tablete ectasyja  zaradio je kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru.  A zbog napada na policijsku službenicu i pokušaja bijega pritvorskom  nadzorniku u Zadru predan je  20-godišnji Švicarac. On je policajku napao tijekom policijskog postupanja, a u bijegu su ga spriječili njezini kolege te je nad njim provedeno kriminalističko istraživanje zbog sumnje  na kazneno djelo prisile prema službenoj osobi.

U pritvoru je završio još jedan 28-godišnji Hrvat  zbog sumnje na kazneno djelo bludnih radnji i u vezi s kaznenim djelom prijetnje, a protiv  njega je podnesena i kaznena prijava Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru.

Uhićena su i dva Slovaka zbog sumnje na nanošenje teških tjelesnih ozljeda  dvama Australcima. Protiv slovačkih državljana  su podneseni optužni prijedlozi nadležnom prekršajnom sudu zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, dok je Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru podneseno posebno izvješće zbog  nanošenja teških tjelesnih ozljeda, izvijestili su iz Ravnateljstva policije.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno