U kobnom skoku s mula mladić na Silbi slomio vrat

Slika korisnika admin
Siniša KLARICA
Ilustracija

U uvali Sotovišće na Silbi u subotu oko 18 sati teško je stradao 17-godišnji L.G. iz Zagreba, inače porijeklom sa Silbe gdje je provodio ljetni odmor. Riječ je o nesretnom slučaju koji se dogodio kad je mladić s mula skočio u more i pritom udario glavom u kameno dno te slomio vratnu kralješnicu. Iz mora su ga izvukli očevici i otočka liječnica koja je mladiću pružila prvu pomoć do dolaska plovila "Škabrnja" PU zadarske koje ga je potom uz njezinu pratnju prevezlo u Zadar. Na zadarskoj rivi unesrećenog mladića preuzeli su djelatnici Hitne medicinske  pomoći i prevezli ga u OB Zadar gdje je hitno operiran. Utvrđene su mu  teške ozljede vratne kralješnice.

Hitna medicinska pomoć imala je još dvije intervencije vezane uz nezgode na plažama. U Viru je 64-godišnjaku pozlilo u moru, no on je imao  sreće jer je Hitna medicinska pomoć došla ubrzo pa su ga liječnici uspjeli reanimirati, a potom i prevesti u OB Zadar.

Drugi je slučaj završio kobno, a riječ je također o 64-godišnjem  muškarcu. Liječnici ove dvije nezgode dovode u vezu s vrućinom pa  upozoravaju građane i turiste da izbjegavaju izlaganje suncu i kupanje u  moru u vremenu od 11 do 17 sati. Inače, zadarska Hitna medicinska pomoć u lipnju ove godine imala je 30 posto više intervencija nego lani, a  za toliko je povećan i broj dolazaka na Hitnu pomoć.

U posljednjih 48 sati Hitna pomoć imala je 563 posjeta, a na teren izišli  122 puta od čega 15 posto intervencija se odnosi na probleme zbog  vrućine. Povećan je i broj intervencija Hitne medicinske pomoći vezane  uz prometne nezgode. U odnosu na isto razdoblje lani njih je više za oko  20 posto.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno