Županijska skupština počela prekidom zbog vijećničkih naknada

Slika korisnika valentinam
ODRŽANA SKUPŠTINA ZADARSKE ŽUPANIJE:
Autor: 
Prema novom prijedlogu, predsjednik Županijske skupštine Željko Lončar primao bi naknadu od četiri tisuće kuna, umjesto dosadašnjih 1. 600, potpredsjednici bi primali po dvije, umjesto dosadašnjih 1.300, dok bi vijećnicima naknada narasla za 300 kuna, odnosno "popela" bi se na 1.300 kuna mjesečno
Arif SITNICA
Čini se kako bi ovo mogle biti četiri turbulentne godine u Županijskoj skupštini

Kao što je bilo i za očekivati, zbog reakcije Marka Pupića Bakrača i njegovog kolege Ante Rubeše iz Akcije mladih te Stipe Bjeliša iz Mosta, sjednica Županijske skupštine je zapravo prekinuta i prije nego što je počela.

Razlog prekida je bila nadopuna dnevnog reda o povećanju naknada županijskim vijećnicima koju je predložio Željko Šoša, kao predsjednik Kluba vijećnika HDZ-a, HSU-a, HSP AS, HRAST-a i Reformista.

Prema prijedlogu i predsjednik Županijske skupštine Željko Lončar primao bi naknadu od četiri tisuće kuna, umjesto dosadašnjih 1. 600, potpredsjednici bi primali po dvije, umjesto dosadašnjih 1.300, dok bi vijećnicima naknada narasla za 300 kuna, odnosno "popela" bi se na 1.300 kuna mjesečno.

- Mi se s time ne slažemo jer je povećanje naknade je "luđaštvo". Vi ste elitisi koji žive u svojim oblacima, iznad naroda. Ukoliko se ta odluka usvoji, imat ćete ovdje prosvjed - rekao je za govornicom Marko Pupić Bakrač na što je predsjednik skupštine Željko Lončar prekinuo sjednicu i odredio stanku od 15 minuta kako bi se stranački klubovi mogli usuglasiti.

Nakon stanke od 15 minuta stranački klubovi su dogovorili odgodu donošenja ove odluke za sljedeću sjednicu. Do tada će županijski vijećnici pokušati pronaći konsenzus za iznos naknada koje se nisu mijenjale od 2005. godine.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 3 (2 glasova)