Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Godina Troje obilježava se izložbom u autentičnom interijeru Crkve Sv. Donata

15.07.2018. 05:18
Godina Troje obilježava se izložbom u autentičnom interijeru Crkve Sv. Donata


Arheološki muzej Zadar, Turski kulturni centar Yunus Emre Zagreb i Arheološki muzej u Zagrebu imaju čast pozvati Vas na otvorenje izložbe TROJA NA PUTU – GODINA TROJE U HRVATSKOJ, u utorak, 17. srpnja, u 20:30 sati u crkvi sv. Donata.
Izložba kojom Arheološki muzej u Zagrebu namjerava obilježiti Godinu Troje svoje će mjesto pronaći u autentičnom povijesnom interijeru Crkve Sv. Donata, tijekom ljetnih mjeseci. Izložbenim posterima, interpoliranim u autentičan povijesni interijer, nastoji se promovirati ovaj lokalitet iznimnog povijesno-kulturnog značaja te arheološku baštinu u njenom najupečatljivijem sjaju.
Iako konceptualno jednostavna i naizgled statična forma izložbe „Troja na putu", vitalnost poprima kroz formu putujuće izložbe koja će biti predstavljena kako zadarskoj, tako i zagrebačkoj, puležanskoj, riječkoj, osječkoj i karlovačkoj publici.
– Jednako tako, skloni smo vjerovati kako Izložba može dodatno popularizirati turistički i kulturni značaj same Troje pa je ista oblikovana kao zaokružena cjelinu pogodna za jednostavnu implementaciju u razne muzejsko-galerijske i prostore na otvorenom što joj daje odlike putujuće i pop-up izložbe, poručuju organizatori. 
Izložba ostaje otvorena do 1. rujna.