Marin Varivoda iz MIOC-a srebrni na Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi

Slika korisnika valentinam
IZVRSNI REZULTATI MATEMATIČARA
Olimpijci se iz Rumunjske vraćaju s čak četiri srebrne i jednom brončanom medaljom danas oko 13:30
MIOC
Reprezentativci

Možda nije zanimljivo kao svjetsko nogometno prvenstvo ali je vrijedno pozornosti: Marin Varivoda ucenik 3.razreda Gimnazije Franje Petrića osvojio je srebrnu medalju na Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi 2018 u Rumunjskoj.

Marin Varivoda bio je jedan od šestorke koja je iz Hrvatske išla na natjecanje u Rumunjskoj. Uz Marina Varivodu u reprezentaciji su i Tadej Petar Tukara (XV. gimnazija, Zagreb, 4. razred),  Petar Nizić-Nikolac (XV. gimnazija, Zagreb, 4. razred), Borna Šimić (Gimnazija Matija Mesić, Slavonski Brod, 4. razred), Ilja Uzelac Bujišić (preselio se pa sad pohađa Gimnaziju u Beogradu, 3. razred, no još ima pravo nastupa za Hrvatsku), Ivan Novak (Srednja škola Vrbovec, 4. razred), te voditelji Petar Bakić i Matija Bucić.
Svi su ostvarili izvrne rezultate, a kako je objavljeno na facebook stranici matematička natjecanja, ove su ove godine naši olimpijci osvojili najveći broj bodova (čak 145) od kad se natječemo i ostvarili treći najbolji rezultat u povijesti, 22. mjesto u konkurenciji 107 zemalja svijeta!
 
Olimpijci se iz Rumunjske vraćaju s čak četiri srebrne i jednom brončanom medaljom danas oko 13:30
Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno