Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Svetko: Uživo pratiti polufinale bio je neopisiv doživljaj

14.07.2018. 07:31
Svetko: Uživo  pratiti  polufinale bio  je neopisiv  doživljaj


Svetko i Domagoj Ćustić, otac i brat pokojnog Hrvoja Ćustića, te njegov kum Tomislav Tadić, uživo su na stadionu Lužniki u Moskvi svjedočili prolasku Hrvatske u finale Svjetskog prvenstva. I bodrili naše "vatrene" na putu do povijesnog uspjeha. Naravno, posebnu podršku pružali su četvorici zadarskih "mušketira", Luki Modriću, Danijelu Subašiću, Šimi Vrsaljku i Dominiku Livakoviću, zadarskoj "dici sa Stanova". Po povratku u Zadar Svetko Ćustić bio je pun emocija i vrlo rado podijelio ih je s nama.
– To je čudo. Svjedočiti uživo trenutku kada je Hrvatska ušla u finale Svjetskog prvenstva za mene je jednostavno neopisiv osjećaj. I sada se naježim kada se sjetim tih trenutaka – kazivao nam je jučer Svetko Ćustić, predsjednik NK Zadra.
Danijel Subašić je za njih trojicu pripremio jedno lijepo iznenađenje koje ih je dočekalo u Moskvi prije polufinalne utakmice.
– Suba kao Suba, morao nam je nešto pripremiti. Kod supruge Antonije ostavio nam je tri originalna hrvatska dresa s Hrvojevim brojem 24 na čijim je leđima bilo otisnuto TATA, BRAT, KUM. Ne trebam posebno naglašavati koliko nas je ta njegova gesta dirnula.
Jeste li se uspjeli nakratko vidjeti sa Subom i ostalim zadarskim reprezentativcima?
– Komunicirali smo stalno mobitelima, a nakon utakmice i s tribine s obzirom da smo bili tek desetak metara udaljeni od travnjaka. Uspjeli smo Subi dodati hrvatsku zastavu s natpisom ZADAR s kojom su se kasnije i fotografirali na travnjaku. To je inače Domagojeva zastava. Ne znam što bih dodao, toliko smo ponosni na naše vatrene, a naravno, mi Zadrani posebno na naše zadarske junake. To su naši dečki, naš ponos i dika, momci koji su svoje nogometne karijere započeli u Nogometnom klubu Zadar.
Jeste li se tijekom utakmice nakon engleskog vodstva pobojali da ipak nećemo vidjeti finale?
– Nisam, niti u jednom trenutku. Nije floskula, to može posvjedočiti i Stipe Modrić, Lukin otac koji je bio desetak metara udaljen od nas na tribini. U poluvremenu sam mu rekao da se ne brine jer ćemo preokrenuti rezultat. To se na kraju i dogodilo. Vjerovao sam u njih, jednostavno nisu mogli izgubiti.
Imate li prognozu za finale, može li Hrvatska preko Francuske do naslova svjetskih prvaka?
– Uvjeren sam da može, da imamo kvalitetu za tako nešto. A sada, hoće li nam dragi Bog uslišati molbe i hoćemo li osvojiti taj naslov vidjet ćemo u nedjelju. Cijela Hrvatska je uz "vatrene" i navijat ćemo iz petnih žila. Francuzi imaju odličnu momčad, ali mi smo im u najmanju ruku "al pari".
Za zadarske "vatrene" prema se veliki doček u organizaciji Grada Zadra. Hoćete li ih i vi ugostiti na Stanovima?
– Naravno, to su naša dica, dečki koji su prve nogometne korake napravili u NK Zadar koji im je matični klub. Dočekat ćemo ih spremni i zahvaliti im za svu radost i sreću koju su nam podarili. NK Zadar je najponosniji klub na svijetu. To je čudo da čak četiri igrača iz tako maloga kluba u ovome trenutku imaju svjetsko srebro, a kao je Suba rekao, svi se nadamo da će se u ponedjeljak u Hrvatskoj i Zadru pojaviti sa 'zlatkom oko vrata' – kazao je na kraju razgovora Svetko Ćustić.