Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Zadarski HGSS-ovci spašavali turistkinju sa slomljenom nogom na Kudinom mostu

14.07.2018. 07:52
Zadarski HGSS-ovci spašavali turistkinju sa slomljenom nogom na Kudinom mostu


Članovi HGSS stanica Zadar imali su akciju na Kudinom mostu, gdje je prije dva dana njemačka turistkinja slomila nogu. Akcija spašavanja pokrenuta je u 15 sati, a završena je oko 18:30 kada je žena upućena u OB Zadar. Poslije akcije HGSS je još jednom poslao upozorenje da se u prirodu kreće adekvatno opremljen i s odgovarajućom obućom.
– U 15:00 sati na dežurni mobitel Stanice Zadar stigao je poziv od županijskog centra 112 u kojem je zatraženo spašavanje njemačke turistkinje (56) koja je zadobila prijelomne ozljede desne noge. Ozljeđena je s obitelji i dvoje hrvatskih državljana obilazila kanjon Krupe. Prilikom obilaska Kudinog mosta žena se poskliznula i zadobila ozljedu zbog koje više nije bila u mogućnosti samostalno hodati. Kako joj obitelj i prijatelji nisu mogli pomoći pozvali su pomoć putem žurnog broja 112., kažu iz HGSS-a.
Prema unesrećenoj krenulo je 9 spašavatelja Stanice Zadar koji su ubrzo stigli u Golubić.
– Pregledali su i zbrinuli ozljeđenu turistkinju te je pripremili za transport Mariner nosilima iz strmog kanjona rijeke Krupe do vozila. U 18:30h transport je završio, a osoba je upućena u opću bolnicu Zadar na daljnju skrb, kažu iz HGSS-a.
Za kraj su poručili da nije naodmet još jednom ponoviti da se u prirodi trebamo kretati adekvatno opremljeni i u odgovarajućoj obući te planirane rute kretanja prilagoditi svojim mogućnostima kako bi se izbjegle ovakve situacije.