AKTIVNO ZA ZDRAV GRAD Benkovačani dobili 1,4 milijuna kuna za odbojku i biciklizam

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Održana uvodna konferencija projekta
Kroz dvogodišnji projekt će se omogućiti djeci i mladeži s područja grada Benkovca i okruženja uključivanje u socio-sportske aktivnosti kako bi im se pružila jednaka mogućnost tjelesnog i duhovnog rasta kao i djeci i mladeži koja živi u većim i razvijenijim gradovima, kazao je Šime Bolić, voditelj projekta
Šime Bolić s mladim odbojkašicama i biciklisticama

U multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Benkovac održana je uvodna konferencija projekta Aktivno za zdrav grad - Benkovac, na kojoj je zbog trenutačne epidemiološke situacije nazočilo ograničen broj sudionika, točno 20.

- Projekt namijenjen odbojkaškim i biciklističkim aktivnostima vrijedan je 1.379.574 kune i sufinanciran u 100-postotnom iznosu sredstava, kazao je prof. Šime Bolić, voditelj projekta.

Projekt Aktivno za zdrav grad - Benkovac je apliciran na Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali koji se provodi u sklopu Intervencijskog plana Grada Benkovca vrijednog 25 milijuna eura ili 180 milijuna kuna kojeg sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoja (EFRR) i Europskog socijalnog fonda (ESF).
 

Osnivanje biciklističkog kluba

- S jedne strane je potpisan od Ministarstva rada i mirovinskog sustava i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, s druge strane od Odbojkaškog kluba Benkovac, navodi Bolić, tajnik u OK Benkovac, udruzi koja se bavi športskom obukom djece i mladih na području grada Benkovca.

Navedeni projekt je krenuo je 7. travnja 2020. i traje 24 mjeseca, do početka travnja 2022.

- Projekt zapošljava troje ljudi, voditelja projekta te dva trenera odbojke i biciklizma. Također će četvero ljudi s benkovačkog područja završiti stručni program za dobivanje licencije za trenera odbojke i biciklizma te će Benkovac imati školovane trenere i kad završi projekt, naglasio je Bolić.

U sklopu projekta kupit će sve sva potrebita odbojkaška oprema kao i bicikli i biciklistička oprema za bicikliste jer će se pored odbojkaškog osnovati i biciklistički klub.

- Planiramo voditi djecu na dva međunarodna turnira odbojke i biciklističkih utrka. Također ćemo u Benkovcu organizirati međunarodne susrete, najavio je Bolić.
 

Dobra volja i želja za učenjem

Aktivnosti su namijenjene za osobe mlađe od 25 godina te stručnjacima koji rade s ciljanom skupinom.

- Aktivnosti se provode bez naplate za sve sudionike. Potrebna je samo dobra volja i želja za učenje, istaknuo je Bolić.

Primijetili su, kaže on, slabu fizičku razvijenost kod ciljane skupine, te pretilost i sjedilački način života koji uzimaju sve više maha.

- Slaba ponuda športskih aktivnosti, slaba stručna osposobljenost i nedovoljno razvijena svijest glavni su problemi koje želimo riješiti provedbom ovog projekta, istaknuo je Bolić.

Provodit će se, kaže on, redovne športske aktivnosti za ciljanu skupinu, organizirat će se treninzi u odbojkaškom i biciklističkom sportu. Povećat će se i razina stručne osposobljenosti trenera koji rade s djecom. Organizirat će se, kroz aktivnosti predavanja i razina svijesti o svim vrijednostima tjelesnoga vježbanja.

- Kroz projekt će se omogućiti djeci s područja grada Benkovca i okruženja uključivanje u socio-sportske aktivnosti kako bi im se pružila jednaka mogućnost tjelesnog i duhovnog rasta kao i djeci koja žive u većim i razvijenijim gradovima, najavio je Bolić.

Neke od planiranih aktivnosti kod odbojke su redovni odbojkaški treninzi, nastupi u ligama i na turnirima, putovanje na međunarodni turnir, organizacija međunarodnog turnira u Benkovcu.
 

Aktivnosti podizanja svijesti

Kad je riječ o biciklizmu redovno će se provoditi treninzi i obuke biciklista, nastupi na utrkama Zimske lige Dalmacije i na utrkama nacionalnog prvenstva, putovati na međunarodni susret, organizirati utrke.

- Provodit će se i aktivnosti podizanja svijesti i javne kampanje. Provodit će ih kineziolog sa specijalizacijom u odbojkaškom sportu, kineziolog sa specijalizacijom u biciklističkom sportu i doktor medicine, kazao je Bolić.

U ljetnim mjesecima planiraju se organizirati turniri na otvorenom.

- U odbojkaškom športu planiraju se nastupi u ligama i na turnirima, nastup u 3. ligi i u mlađoj kadetskoj ligi. A za najmlađe će se organizirati turniri mini odbojke, zaključio je Šime Bolić koji se posebice zahvalio dogradonačelnici Paulini Kulaš i Josipi Rubelj ispred Intervencijskog plana grada Benkovca koje su im, kaže on, svojim iskustvom i znanjem puno pomogle pri pisanju projekta.

Osim navedenih na uvodnoj konferenciji nazočili su i Mile Marić, viši savjetnik za društvene djelatnosti u Uredu gradonačelnika, Vanja Čvrljak, direktor Turističke zajednice Ravni kotari, članovi drugih športskih udruga te mladi članovi odbojkaškog i biciklističkog kluba. Nazočili su i predstavnici partnera, Odbojkaškog kluba Posedarje i Biciklističkog kluba Posedarje, a nakon prezentacije projekta održan je prigodni domjenak.

Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika SandraPusica
Opipljivo svjedočenje Kako sam dobio zajam Pozdrav svim građanima Hrvatske i šire Moje ime je gospođica Sandra Pusica. Ovdje sam da dam opipljivo svjedočanstvo o tome kako sam dobio zajam od 150000 eura od pouzdanog zajmodavca zvanog gospođa Dora Wealth, dobio sam zajam od 2% kamate, ona daje i sve vrste kredita poput osobnih zajmova, dugoročnih zajmova, poslovnih zajam i kratkoročni zajam itd. Ako vas zanima zajam, možete se sigurno obratiti izravnom e-mailom na: dorabogatstvofinancijskoulaga@yahoo.com WhatsApp (+16014560144) Hvala vam na vašem vremenu dok čitate.