Dodijeljeno 12 potpora za samozapošljavanje

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
»SOS - Surađuj i ostvari sebe« - završna konferencija projekta
Sretni smo što smo kroz SOS projekt dodijelili 12 potpora za samozapošljavanje u ukupnoj vrijednosti 750 tisuća kuna, te se nadamo da ćemo i ubuduće imati priliku ostvarivati ovakve projekte, rekla je Dujmović Vuković
Marin GOSPIĆ
Predstavljači projekta SOS

Na završnoj konferenciji projekta »SOS- Surađuj i ostvari sebe«, ravnateljica agencije ZADRA NOVA, Marina Dujmović Vuković, jučer je istaknula kako se provedbom projekta nastojalo pridonijeti smanjenju nezaposlenosti kroz samozapošljavanje, te kroz jačanje i pozicioniranje Partnerskog vijeća za tržište rada i razvoj ljudskih potencijala Zadarske županije.
- Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA nositelj je projekta » SOS- surađuj i ostvari sebe« u kojem su partneri Zadarska županija i Hrvatski zavod za zapošljavanje - PU Zadar, rekla je Dujmović Vuković, dodajući kako je projekt financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda kroz natječaj »Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja-faza III«, ukupne vrijednosti 1.925.833, 68 kuna. Također je naglasila kako su zadovoljni rezultatima ovog projekta, pogotovo u ovo vrijeme kada se ulaže velika snaga na svim razinama u očuvanju svakog radnog mjesta te da je projekt potvrdio kako postoje brojne kreativne i društveno-poslovne ideje.

Informiranje preko 100 nezaposlenih

- Sretni smo što smo kroz SOS projekt dodijelili 12 potpora za samozapošljavanje u ukupnoj vrijednosti 750 tisuća kuna, te se nadamo da ćemo i ubuduće imati priliku ostvarivati ovakve projekte, rekla je Dujmović Vuković, dodajući kako se ovaj projekt pokazao kao dobar način realizacije Europskog socijalnog fonda.
Središnje projekte aktivnosti, kako je dalje objasnila Marija Podrug - Kasalo, viša stručna suradnica i koordinatorica za zapošljavanje, bile su okupljene u tri elementa kroz intervencije na tržištu rada i klubove za zapošljavanje te kroz poticajna poduzetništva i kroz održivo funkcioniranje Lokalnih partnerstava za zapošljavanje.
Podrug - Kasalo je podsjetila kako su u projektu ključnu ulogu imale i aktivnosti upravljanja projektom, ali i aktivnosti osiguranja i promocije koje su omogućile vidljivost ovog projekta.
- Kroz aktivnost intervencije na tržištu rada i klubova za zapošljavanje proveli smo informiranje preko 100 nezaposlenih osoba o mogućnostima koje projekt SOS pruža. Aktivnost je provedena u suradnji sa Zavodom, odnosno CISOK-om, te s učenicima završenih srednjih škola u Biogradu na Moru i Zadru, poručila je viša stručna suradnica Podrug- Kasalo, dodajući kako su održane i tematske radionice koje su bile oblikovane za buduće poduzetnike za koje se pretpostavljalo da nemaju znanja o poduzetništvu.

Nova šansa

Svojim primjerom je Marta Kolega, jedna od korisnica potpore objasnila kako je za SOS projekt čula još u prosincu, kada se odlučila prijaviti kao radnik u kulturi i stalni honorarac koja je službeno bila nezaposlena. Kolega je također objasnila kako joj je kao djelatniku u kulturi bez zasnovanog radnog odnosa bilo jako teško, te da joj je ovaj projekt dao nove šanse i otvorio vrata u poslovnom svijetu koji sama ne bi mogla ostvariti.
- Kad sam čula za potporu koju daje ZADRA NOVA, odlučila sam se prijaviti, jer sam kao nezaposlena imala uvjet za prijavu, objasnila je Kolega, dodajući kako već 10-ak godina radi kao kulturna djelatnica, kao pjevačica i da joj je bila ideja kulturu postaviti u privatni sektor.
Kako je dalje poručila mlada poduzetnica, bilo je iznenađenja na Poreznoj upravi kada su joj rekli kako nikada nisu čuli za djelatnost u kulturi, ali je i rekla kako je ipak imala pomoć za ispunjavanje prijavnice za SOS projekt, jer da je financijski dio bio dosta zahtjevan i težak.
- Što se tiče same prijavnice, financijski dio je bio dosta zahtjevan i težak, ali mi je pomogao brat koji je po struci ekonomist objasnila je Kolega, dodajući kako je razrada plana isto trajala dugo, ali da je sada uz potporu puno lakše raditi jer osim doprinosa koje ona pokriva, od potpore je uspjela kupiti i producentsku opremu za koju sama nikada nije mogla odvojiti dovoljno novca.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno