Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Dukić: “Ne postoji čarobni štapić!”

14.07.2020. 14:40


Daniel Radeta vijećnik iz redova SDP-a na današnjoj sjednici Gradskog vijeća pitao je što je s pomoći zadarskom gospodarstvu te je primjetio kako rasprava na Aktualnom satu izgleda kao da je panedmija završila, a brojke su drugačije.
-Dok građani zbrajaju minuse, vi nemate odgovore niti nudite konkretna rješenja. Znači li to da onda u proračunu nema prostora za pomoć sugrađanima? Pričate o nekakvim investicijama, a konkretne mjere nemate – rekao je Radeta te upitao zbog čega i dalje nametima tereti sve one obrtnike koji nisu bili obuhvaćeni mjerama Nacionalnog stožera civilne zaštite o zabrani rada u ožujku.
– Zašto je ta odluka selektivna, kome se naplaćuje, a kome ne? Na zadnjoj sjednici ste rekli da ćete tom odlukom obuhvatiti sve one koji plaćaju poslovne prostore i javne površine – podsjetio je Radeta, a gradonačelnik istaknuo kako je već više puta objašnjavao mjere koje je Grad Zadar napravio.
– Uslužne djelatnosti su najviše pogođene, vidjet ćemo kako će im ići promet, želimo da se svi oporave i žive normalno. Što bolje građani i obrtnici žive, živjet ćemo i mi bolje. Ne znam koji je to čarobni štapić, dajmo ovo, dajmo ono, pa kad nemate što više dati – razbaštinite kuću! Moramo se odgovorno ponašati – zaključio je Dukić, dodajući kako Grad pozitivno posluje, a smanjen je i gubitak Grada s 85 na 42 milijuna kuna. Uz to je, ističe Dukić, u prva tri mjeseca ove godine stvoren višak prihoda od 14 milijuna kuna.
– Ipak priznajete da je proračun s današnjim datumom već u problemima, zaključio je Radeta dok mu je Dukić rekao da grad Zadar ima stabilan proračun.