Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Jadranova berba odličja

14.07.2020. 13:59


Nakon duže pauze, polako se nastavljaju i veslačka natjecanja. Natjecanje za Kup Dalmacije nastavljeno je regatom u Kaštel Kambelovcu, memorijalom Ivana Jerčića i Tonija Čavke. Uobičajeno bi to, u normalnim okolnostima, bila već peta regata kupa, ali ove sezone je tek druga, nakon prve održane u Splitu još početkom ožujka.
Lijepo ali vruće vrijeme, kao i uvijek, obilježilo je ovu regatu, pa se na svakom koraku tražio komadić hladovine za sklanjanje. Na kraju regate zapuhao je i neugodni bočni vjetar koji je zadavao muke veslačima tijekom zadnjih desetak utrka, što je i utjecalo na konačne rezultate veslača Jadra-na.
Veslači Jadrana osvojili su ukupno pet prvih, šest drugih i četiri treća mjesta, a najbolji su bili u kategorijama kadeta i mlađih juniora dok su u ukupnom poretku regate zauzeli treće mjesto iza splitskog Mornara i Gusara. Prva mjesta na regati osvajali su četverac na pariće mlađih juniora u sastavu Ivan Mustać, Toma Rogić, Ante Dukić i Luka Kovač, dvojac na pariće mlađih juniorki Mara Bencun i Lucija Kasap, četverac na pariće kadeta u sastavu Roko Skočić, Petar Zekanović, Lovre Kurtin i Stipe Benković, dvojac na pariće kadeta Nikola Tot i Đani Švenjak te dvojac na pariće mlađih kadetkinja Dora Turčinov i Viktorija Aleta.
Druga mjesta su osvajali Frane Bencun u samcu juniora, Iva Karačić u samcu seniorki, Sara Žuvanić u samcu mlađih juniorki, osmerac mlađih juniora u sastavu Jakov Grković, Ivan Mustać, Petar Miloš, Bernard Murtić, Lovre Lapčić, Dominik Ferjančić, Luka Kovač, Toma Rogić i kormilar Ivano Sukara te Petra Babara i Mihaela Kos u samcima kadetkinja. Treći su bili u dvojcu bez kormilara mlađih juniora Jakov Grković i Petar Mi-loš, u samcu mlađih juniora Filip Mijić, zatim Ivana Sladić u samcu mlađih juniorki te četverac Gig mlađih kadeta u sastavu Toni Ćurković, Enzo Mela-da, Teo Jerković, Mate Smojver i kormilar Ivano Sukara.
Od ostalih posada koje su nastupile na regati četvrta mjesta osvajali su četverac bez kormilara juniora u sastavu Frane Bencun, Dominik Šango, Lu-ka Ivković, Mihovil Bogatić, dvojac na pariće mlađih juniora Dominik Ferjančić i Bernard Murtić te Bartol Cuković i Rafael Brkić u dvojcu na pariće mlađih kadeta.
Peti su bili Elvis Vrkić i Paulo Švorinić u dvojcu na pariće mlađih juniora te Natali Pera u samcu juniorki dok su Marko Peša i Matej Milin bili šesti u dvojcu na pariće mlađih juniora. S veslačima su u Kaštel Kambelovcu bili treneri Branimir Vujević, Danijel Bajlo, Petar Milin i Marko Dragičević.
Veslače Jadrana očekuje nastup na još dvije regate do kraja sezone, ovisno o daljnjoj epidemiološkoj situaciji, u ovoj skraćenoj sezoni, u planu je održati još jednu regatu Kupa Dalmacije koja bi bila održana krajem kolovoza u Splitu, te Hrvatsko veslačko prvenstvo sredinom rujna u Zagrebu. (VK Jadran)