Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Ministrica Divjak je bila na sastanku Vlade, ipak nikome neće biti određena samoizolacija

14.07.2020. 13:24


Krunoslav Capak komentirao je na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera civilne zaštite slučaj zaraze u Ministarstvu obrazovanja.
“Jedna osoba je zaražena, ostvarila je kontakte s ljudima iz Ministarstva. Ministrica Divjak bila je jučer na sastanku vlade, ali svi sudionici su za vrijeme sastanka imali maske. Sudionici sastanka ne moraju u samoizolaciju. Neki iz Ministarstva su se već testirali i danas će biti poznati rezultati”, kazao je Capak, koji je tako razriješio dvojbu o mogućoj neophodnoj samoizolaciji za druge članove Vlade, koji su bili u kontaktu s potencijalno zaraženom ministricom Divjak.
Upućeno mu je i pitanje o tome jesu li osobe sa svadbe u Zadru morale biti upućene u samoizolaciju, što je dodatno argumentirano i činjenicom da je državna tajnica u Ministarstvu obrazovanja zaražena na toj svadbi.
“Ja znam da se radi o velikom okupljanju, ne znam o kojoj se svadbi radi točno. Kao što znate, čim smo saznali za prvu oboljelu osobu komunicirali smo da svi s vjenčanja budu u samoizolaciji. Epidemiolozi su ih osobno zvali. Ne znam je li se ovdje radilo o kršenju samoizolacije ili ne”, dodao je.
Potom je komentirao turiste u Hrvatskoj. “Kod nas su zaraženi turisti, jedna Srpski građanin, odmah je vraćena iz Pule u Srbiju. Iz Švedske su došle tri osobe, zarazile su se u Švedskoj, sad su u Istri. Zaraženo je i dvoje Amerikanaca. Imamo obitelj iz Makedonije, oni će ostati u izolaciji u apartmanu. Imamo u Splitu pozitivnog Britanca, ne znamo kako se zarazio i kada”, rekao je Capak.