Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Plenković će se ponovno testirati na koronavirus, ovaj put zbog Blaženke Divjak

14.07.2020. 13:30


Glasnogovornik Vlade, Marko Milić, za N1 je potvrdio da će se premijer Andrej Plenković ponovno testirati na koronavirus.
“Kao i u svim pitanjima dosad oko postupanja glede širenja koronavirusa, mjerodavno će nam biti mišljenje epidemiologa i HZJZ-a. Vjerujemo struci i nemamo razloga dovoditi u sumnju njihovu procjenu.
Predsjednik Vlade jučer je predsjedao šestom sjednicom Nacionalnog vijeća za uvođenje eura kao službene valute u Republici Hrvatskoj. Na tom sastanku sudjelovala je i ministrica Blaženka Divjak, koja je danas u konzultacijama s epidemiolozima dobila uputu o samoizolaciji i testiranju na koronavirus.
Nevezano od ishoda njezinog testiranja, predsjednik Vlade ni ostali članovi Vlade na sastanku prema mišljenju epidemiologa i HZJZ-a nisu dužni ići u samoizolaciju, jer su tijekom cijelog sastanka nosili zaštitne maske, što su zabilježili i svi prisutni fotoreporteri te snimatelji. To je još jedan primjer zašto je važno nositi masku i na taj način štititi druge od eventualne mogućnosti širenja zaraze.
Predsjednik Vlade će unatoč tome, a s obzirom na odgovornu dužnost koju obnaša, obaviti testiranje na prisutnost koronavirusa”, kazao je za N1 glasnogovornik Vlade, Marko Milić.