Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Uhićen 59-godišnji svodnik i 30-godišnja Mađarica koju je podvodio

13.08.2010. 22:00
Uhićen 59-godišnji svodnik i 30-godišnja Mađarica koju je podvodio


Pedesetdevetogodišnjak se sumnjiči da je početkom kolovoza u Republiku Hrvatsku namamio 30-godišnju državljanku Mađarske koju je smjestio u svoj apartman na Viru, a potom ju vrbovao i poticao na pružanje seksualnih usluga
Zbog kaznenog djela međunarodne prostitucije i podvođenja 30-godišnje Mađarice, koja mu je davala polovinu zarade, 59-godišnji muškarac, vlasnik vikendice u Viru, priveden je jučer poslijepodne u Istražni centar Županijskog suda u Zadru.
Pedesetdevetogodišnjak, hrvatski državljanin s mađarskom putovnicom, se sumnjiči da je početkom kolovoza u Republiku Hrvatsku namamio 30-godišnju državljanku Mađarske koju je smjestio u svoj apartman na Viru. Muškarac ju je potom vrbovao i poticao na pružanje seksualnih usluga. Kako neslužbeno doznajemo, “prijateljica noći” je svoje usluge naplaćivala 800 kuna, od čega je 400 zadržavala za sebe, a isto toliko davala svom svodniku.
– Protiv državljanke Mađarske je podnesen optužni prijedlog zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira – odavanje prostituciji te joj je izrečena novčana kazna, dok je 59-godišnjak zaradio kaznenu prijavu zbog organiziranja međunarodne prostitucije – kažu u zadarskoj policiji.
Istražni sudac Ante Anić kojem je svodnik priveden jučer u poslijepodnevnim satima, zajedno sa svjedocima saslušavao ga je sve do večernjih sati.
Prostitucija u Zadru, a posebice u ljetnim mjesecima nije rijedak slučaj, a samo tijekom srpnja policajci su zbog odavanja prostituciji uhitili četiri Zagrepčanke i njihovog 35-godišnjeg svodnika s područja Vukovarsko-srijemske županije, a svega dva tjedna ranije 18-godišnju Zagrepčanku i njezinog 30-godišnjeg svodnika. U oba slučaja policija je “noćnim damama” i njihovim “poslodavacima” u trag ušla putem oglasa za “ugodna druženja uz strogu diskreciju” koje su objavili u novinama i na internetskim portalima.
Ovo je prvi ovogodišnji slučaj međunarodne prostitucije na zadarskom području, a posljednji takav prošle je godine završio optužnicom protiv nogometnog suca Treće županijske nogometne lige Petra Pere Šušića (48) iz Zadra.
Sušić je uhićen u Arbanasima gdje je unajmio apartman za 48-godišnjakinju iz Srbije u kojem je ona pružala seksualne usluge, a godinu dana ranije u policijskoj akciji uhićen je svodnik Slobodan Dubajić Dabi i njegov pomagač, Zadranin Lecijo Matešić, koji je posredovao između Dabija i talijanskih državljana. Zadranina se teretilo da je 32-godišnju i 21-godišnju ženu iz Srbije te državljanku BiH (25) i Zagrepčanku (31) dovezao na jahtu usidrenu u Biogradu. Otkriveni su zbog ilegalnog prelaska granice, a svaka je djevojka u druženju s poslovnim Talijanima po danu zarađivala 500 eura.