Zadarsko ljeto ili vinkovačke jeseni?

Slika korisnika admin
Vedran SITNICA
ISTI AKTERI, NOVA UTAKMICA - Želimir Terkeš i Dario Rugašević

Dolazak Cibalije na Stanove uvijek je privlačio pozornost zbog više razloga, a tako će biti u 4. kolu koje je pred igračima Dalibora Zebića zacrtano kao utakmica u kojoj se mora pronaći put do tri boda. Lani su Vinkovčani bili gost Stanova u 1. kolu i odnijeli puni plijen s tri gola u mreži iza leđa Ježine, a kasnije se pokazalo da je ta momčad Cibalije bila puno kvalitetniji sastav od Zadra, što je dokazao i konačni poredak na prvenstvenoj ljestvici. I u ova početna tri kola, Vinkovčani predvođeni Stankom Mršićem ne znaju za poraz te su sa sedam bodova stanovnici gornjeg prvenstvenog doma. Za Zebića i njegove igrače nema mnogo kalkulacija jer u sezoni, koja je praktički sudbonosna za prvoligaški status, nema mjesta za rasprodaju domaćih bodova.

- Nakon blijedih gostujućih izdanja uvijek se nameće imperativ domaće pobjede, pa tko god s druge strane terena stajao. Protivnik nam je više nego po mjeri. Još nisu primili gol, imaju sedam bodova i trebat će biti na visini zadatka ako se misli uzeti pobjeda - Kaže Dalibor Zebić koji s mnogo respekta pristupa prema protivniku. Dakako, ne ide Zadar "spuštenih gaća" na Vinkovčane.

- U našoj momčadi ima potencijala koji češće izađe na vidjelo u domaćim utakmicama. Imamo, dakle, i mi svojih aduta, što smo najbolje pokazali u utakmici kontra Karlovca. Nema druge nego krenuti autoritativno, napadački i s mnogo borbenosti. Drukčije ne možemo parirati takvim momčadima koji se znaju dobro postaviti na gostovanjima.

Vinkovčani su Zadru nanijeli težak poraz odmah na otvaranju prošle sezone (0:3).

- Motiva sigurno ima napretek za moje igrače koji prvenstveno moraju imati u svojim glavama da će samo sa stopostotnim angažmanom moći ostvariti željeni cilj. Svi se sjećamo tog bolnog lanjskog poraza i da bilo lijepo uzvratiti u punoj mjeri. Također je svako gostovanje Cibalije u Zadru zanimljivo zbog više aspekata. Tu prvo mislim na našeg pokojnog Hrvoja Ćustića koji je svoje posljednje nogometne minute odigrao upravo protiv Vinkovčana, a i njihov trener Stanko Mršić je dugi niz godina bio stanovnik klupe Zadra. Stoga je jasno da nema nekih velikih tajni oko taktike i igrača između ova dva kluba te je zagarantirana za sve one koji dođu jedna prava prvenstvena utakmica, nadam se s našim veseljem na kraju.

Zebić se nada da će podrška s tribina biti dobar vjetar u leđa njegovim pulenima.

- Termin u 20 sati pod reflektorima ne može biti idealniji za dolazak na Stanove te da se pruži podrška ovoj momčadi koja će imati težak zadatak ove sezone u zadržavanju prvoligaškog statusa. Stoga će svaki domaći bod biti bitan, a domaćinski teren nije lako obraniti ako nemate potporu navijača. Bilo bi lijepo kad bi se Stanovi napunili, jer bi tako put do tri boda bio za nas puno lakši.

 

Prva HNL, subota (20)

ZADAR: Zadar - Cibalia. Sudac: Ivan Bebek (Rijeka). Pomoćnici: Petrović (Valpovo) i Grgić (Osijek).

OSIJEK: Osijek - Lokomotiva. Sudac: Zlatko Šimčić (Koprivnica). Pomoćnici: Havaić i Dević (oba Koprivnica).

ŠIBENIK: Šibenik - Zagreb. Sudac: Domagoj Vučkov (Rijeka). Pomoćnici: Žudetić (Pula) i Rajko (Tinjan).

SPLIT: Split - S. Belupo. Sudac: Domagoj Ljubičić (Osijek). Pomoćnici: Krstičević (Ploče) i Olujić (Zagreb).

ZAGREB: Dinamo - Karlovac. Sudac: Andrej Burilo (Osijek). Pomoćnici: Mergeduš (N. Gradiška) i Barišić (Osijek).

ZAPREŠIĆ (20.15, HTV 2): Inter - Hajduk. Sudac: Ante Vučemilović (Osijek). Pomoćnici: Premužaj (Varaždin) i Križarić (Čakovec).

 

Jerbić umjesto Cona

Sastav će biti bliži onom koji je pobijedio Karlovac.

- Ta postava nam je donijela jedina tri boda do sada i nema razloga sumnjati da će i ovaj put biti dobitna kombinacija. Nema Skočibušića i Ćurjurića koji muku muče s ozljedama, a upitan je i Con koji je nenadano imao smrtni slučaj u obitelji. Upitno je hoće li biti prisutan s nama, pa će umjesto njega vjerojatno u momčad Glumac te Jerbić - kaže Zebić.

Vjerojatni sastav: Ježina - Glumac, Puljić, Jerbić - Bilaver, Begonja, Terkeš, Pezo, Mršić - Santini, Gospić.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno