Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Znam (li) da ništa ne znam

13.08.2010. 22:00
Znam (li) da ništa ne znam


Danas bismo trebali saznati koga će od igrača koji su do sada bili na probnom roku Danijel Jusup povesti na Bjelolasicu
Danas će u 10 sati u press centru dvorane Krešimira Ćosića, Danijel Jusup, trener Zadra, održati konferenciju za novinare, prije odlaska momčadi na pripreme na Bjelolasicu 16. kolovoza. Osim samih detalja priprema, javnost će sigurno mnogo više zanimati kakva je trenutačna situacija oko sastavljanja momčadi, budući da ni jučer iz kluba nije bilo službenih obavijesti, o uspješnom ili neuspješnom završetku određenog posla. I dalje je glavno pitanje transfer Hrvoja Perića u Unicaju. Iako se posao očigledno odužio više nego što su Zadrani željeli i očekivali, izgleda da bi se na koncu ipak trebao realizirati.
– Još uvijek rješavamo papirologiju, ali mislim da idemo u dobrom pravcu da riješimo tu situaciju. O tome jasno ovisi i eventualni dolazak drugog igrača na toj poziciji – kaže direktor Zdenko Mičić.
Prvi na listi želja, ukoliko Perić ode, je Amerikanac Ricardo Greer, koji čeka rješenje tog slučaja, no pitanje je koliko je spreman čekati. Ipak je riječ o iskusnom igraču, iza kojega je odlična sezona i sigurno mu ponuda Zadra nije jedina. Alternativu vjerojatno ima i drugi Ricardo, Marsh. Bivši centar Cedevite spreman je doći u Zadar, ukoliko ga ne pozove neka NBA momčad, što se ne čini baš realnim, no u slučaju da ovaj posao propadne, Zadar ima još neke opcije za poziciju petice.
– U kontaktu smo s njim, ali naravno da postoje i alternative, u slučaju da se taj posao ne realizira. S imenima nećemo izlaziti u javnost prije zaključenja posla, jer to uvijek može na neki način poremetiti razvoj situacije. Čim nešto bude službeno, mi ćemo poslati priopćenje.
Gordan Giriček bi rado zaigrao u Zadru, Jusup bi ga, također, volio imati u momčadi, ali prvi dio pregovora nije urodio plodom. Problem su financije, što se uostalom znalo od početka priče. Za sada se njegov dolazak ne čini baš realnim, ali treba vidjeti što će donijeti druga runda pregovora.
– Opcija Giriček je i dalje otvorena, ali mi se držimo naših realnih pozicija. Ako on bude spreman to prihvatiti, možemo se dogovoriti – ističe direktor Zadra.
Jedina novost je da ni dolazak Hrvoja Perinčića više nije toliko siguran, koliko se činio proteklih dana. On trenira, u sistemu je, ići će na Bjelolasicu, ali…
– Perinčić još nije potpisao. Ugovor je spreman, suglasnost i dobra volja obje strane postoji, ali je Hrvoje korektno rekao da želi vidjeti hoće li fizički moći izdržati sve ono što se od njega traži. Ako procijeni da će moći, onda je to riješeno – zaključio je Mičić.
Danas bismo trebali saznati koga će od igrača koji su do sada bili na probnom roku Danijel Jusup povesti na Bjelolasicu.
 


Mason u Ventspilsu, Harrsis u Igokei


Chester Mason, najkorisniji igrač NLB lige prošle sezone, potpisao je ugovor s letonskim Ventspilsom, javlja kosarka.hr. 29-godišnji američki razigravač lani je u dresu Širokog u Jadranskoj ligi odigrao 25 utakmica, uz prosjek od 13,5 poena, 8,1 skokova i 4,6 asistencija pa klubu iz Hercegovine neće biti nimalo lako nadoknaditi njegov odlazak. Drugi predstavnik BiH u regionalnoj ligi, Igokea iz Aleksandrovca, kompletirala je roster za nadolazeću sezonu, dovođenjem američkog playmakera Lancea Harrisa (1984., 196), koji je stigao iz grčkog Kolossosa, a prije tri sezone branio je boje Krke. Iz Ljubljane stiže informacija da će Jure Zdovc ostati trener Olimpije, piše kosarka.si. Na pripremama, koje počinju u ponedjeljak, iz prošle sezone bit će i Sašo Ožbolt te Vlado Ilievski, a vrlo vjerojatan je dolazak Gorana Jagodnika i Same Udriha.




 


Španjolci ne vjeruju u Perićev dolazak


Ni španjolski mediji nisu sigurni hoće li se ili neće realizirati transfer Hrvoja Perića u Unicaju. La opinion de Malaga piše da je dogovor postojao, ali je Unicaja zakočila pregovore, koji su bili pri kraju. Dogovorena je odšteta od 200 tisuća eura, ali po mišljenju novinara ovoga lista Rafaela Guerre, veća je vjerojatnost da se transfer neće ostavriti. Premda trener Aito Garcia Renenses želi Perića u momčadi, očito uprava kluba smatra da je odšteta previsoka. U svakom slučaju, priča koja traja već desetak dana uskoro bi trebala biti zaključena, na ovaj ili onaj način.