Sve stižu iako je u sezoni 70 posto više posla

Slika korisnika admin
Vedran SITNICA
Unaprijed imaju raspored velikih ljetnih događanja kako bi se organizirali i brzo nakon njihova održavanja sve počistili

Grad vam je tako čist, rečenica je koju često čujemo, kako od stranih, tako i od domaćih turista koji posjete Zadar. Lijepo je to čuti i svaki Zadranin osjeća se ponosnim kad mu netko sa strane kaže kako živimo u lijepom i čistom gradu. Zato smo se uputili u zadarsku tvrtku čiji su djelatnici zaslužni za taj naš osjećaj ponosa.

Direktor zadarske Čistoće Tomislav Ćurko kaže kako je u toj gradskoj tvrtki dobra priprema za sezonu godinama već osnovno pravilo. U Zadar svake godine dolazi sve više i više turista, posao se poveća i do 70 posto, pa pripreme za turističku sezonu u zadarskoj Čistoći krenu još u travnju. U sklopu priprema je i sezonsko zapošljavanje radnika.

- Angažiramo sezonce, ove godine imamo ih 20-ak. Imamo odličnu suradnju s HZZ-om u okviru poticajnih mjera za zapošljavanje ljudi koji su dugo godina na Zavodu, govori Ćurko ističući kako su u Čistoći prije pet godina krenuli s reorganizacijom, odnosno preraspodjelom radnog vremena, a u sklopu toga je nepisano pravilo da djelatnici, pa i sam direktor, svoj godišnji odmor koriste tijekom zimskog razdoblja kada je obujam posla uvelike manji. Takvom preraspodjelom i dobrom organizacijom Čistoća je u poziciji da ljeti i ne treba tako veliki broj sezonaca koliko bi se očekivalo, s obzirom na to da se u turističkoj sezoni obujam posla više nego udvostruči.

Čistoća ima 300 zaposlenih, od čega je čak njih 260 zaposleno u operativnom dijelu, što znači da imaju vrlo malo administracije.

Zadarska Čistoća dobitnica je mnogih priznanja koja dolaze sa svih strana, od Grada, Županije, pa do državne razine. Jedno od takvih priznanja dobili su i od grupacije Čistoće pri Hrvatskoj gospodarskoj komori, čiji je predsjednik trenutačno Tomislav Ćurko. Priznanja za odlično održavanje javno prometnih površina stižu, dakle, sa svih strana, no kako direktoru, tako i radnicima koji čiste svakodnevno ulice našega grada, najdraže su ipak one neposredne, spontane pohvale sugrađana.

Kategorija: 
Tag: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno