Koga briga hoće li Dinamo ili Hajduk "prezimiti u Europi"!

Slika korisnika admin
"NOĆ PUNOG MISECA" - "SUSRET BODULSKE I VLAŠKE  TRADICIJE"

Kako je zanimljivo kada si na putu, daleko od kuće, a gledaš na  vijestima što se u Zadru događa. Ja sam već tjednima u svojoj ljetnoj  rezidenciji, u miru Božjem, konačno bez svih muka kroz koje prolazi  Zadranin koji ima tu nesreću da mora živjeti na Poluotoku. I gledam tako  televiziju i saznajem da je održana "Noć punog miseca". Naravno da  turistima treba nešto pružiti, ali kada se sjetim nekih stvari, jako mi je  drago što sam toliko daleko (380 km precizno) od doma. Izbjegao sam  horde trećerazrednih turista koji s pizza cutom u rukama sjede na  Morskim orguljama, ulične zabavljače koji mi ponekad toliko idu na živce  da ću o tome napraviti poseban članak i što je najvažnije, nisam morao  "uživati" u klapskom pjevanju. Nije da sam toliko protivan, ali zanimljivo  je da od svih klapa, uvijek ona najgora i najgrlatija (to obično ide skupa)  mora revati baš pod mojim prozorima. Ali, o tome ćemo, kao što sam već  rekao, u posebnom članku.

Što je u ovom prilogu bilo zanimljivo? Govore oni kako je sve divno i  krasno, anketiraju ljude koji su svi nasmiješeni i oduševljeni, a ispod ide  tekst sa glavnim događajima dana. To izgleda ovako. Ovi govore divote, a  ispod piše kako je susjed priklao susjeda, kako je nađena zgažena žena na  cesti, kako se srušio avion, kako je autobus pao u provaliju, kako je  priveden taj i taj, kako je pokradeno to i to... Sve jedno ljepše od drugoga.  Jako zgodno. 

Ah, da. u "In magazinu" su također napravili zanimljiv prilog o ovom  događaju, najavivši ga kao "susret bodulske i vlaške tradicije". Djeca  mojih prijatelja koji ljetuju kod mene, a koja inače žive u Kanadi i Novom  Zelandu, radoznalo su me pitali: "Gospodine Mario, vi ste autohtoni  Zadranin. Recite nam, molimo Vas, što je to susret bodulske i vlaške  tradicije u Zadru?" Ja sam zašutio, prekrio lice rukama, sjeo na rub ceste i  glasno zaplakao...

TUGA ZBOG DINAMOVOG ISPADANJA

Prošli je tjedan po pitanju nogometa bio jako napet. Naši su se klubovi  borili za ulazak u europske lige. Po običaju se najviše govorilo o Dinamu i  njegovom "prezimljavanju u Europi" (buahahahahaha!!!) S obzirom da su  u prvoj utakmici u gostima pobijedili neke Dance ispalo je da je uzvratni  susret samo formalnost, ali primili su momci dva gola i ispali iz  kvalifikacija za Ligu prvaka. Ne mogu reći da sam se radovao jer sam bio  potpuno indiferentan, a isto su se tako držali i neki ljudi iz Zagreba koji  su bili oko mene i kojima je očigledno također na vrh glave tog cirkusa. U  stvari, većini je svejedno, a kako ne bi bilo kada su nam ogadili i prvu  ligu i klubove i nogomet općenito. Da se ne kaže da sam zloban, neka  onaj koji misli drugačije pogleda i usporedi koliko je gledatelja bilo dan  poslije na Poljudu gdje je Hajduk izbacio Kazastance. Prema tome, ako taj  klub uopće nema navijače, a po svemu sudeći nema, zašto bih se ja  uzrujavao zbog njih. Ispali i gotovo. Ionako nemaju publiku, niti je ikoga  ozbiljnog briga za njih i njihove snove o Europi.

PAMETNA LOGIKA. GUBIŠ, A U STVARI DOBIVAŠ

U svemu je tome, po običaju, najgore slušati spikera koji misli da je  većinu Hrvata briga hoće li netko ove sezone prodavati igrače u  inozemstvo. Neću sada o tome kako se prenosila Dinamova utakmica jer  je nisam cijelu ni gledao, ali je zato nakon Hajdukove utakmice bilo  uistinu i smiješno i jadno slušati mudre zaključke. Dakle. Po tom našem  spikeru ispada da su hrvatski klubovi napravili veliki uspjeh jer su se svi  plasirali u sljedeće kolo Eurolige. Znači Hajduk, Split, Rijeka... iiii ...  Dinamo. Kako Dinamo? Zašto i Dinamo kada je ispušio? Zato jer oni koji  izgube Ligu prvaka automatski idu u Euroligu. Ispada, dakle da je taj  poraz uspjeh, iako ideš u niži rang natjecanja. Krasna logika. Kao onda  kada je hrvatska reprezentacija u kvalifikacijama igrala samo neodlučeno  sa Srbijom, izgubila dva dragocjena boda neophodna za prvo mjesto, a  izbornik Štimac to predstavio kao veliki uspjeh, jer ni Srbija nije dobila ta  dva boda, iako je njima u stvari bilo svejedno jer su ionako već bili ispali.  Krasna je to logika. Gubiš, a ispadaš pobjednik. Bljak!

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno