Josipa Pavičić u rodnoj Škabrnji prezentirala "Šest milimetara"

Slika korisnika valentinam
Emotivna promocija knjige
Još jednom sam uvidjela koliko je život nepredvidiv i čaroban. Nakon 30 godina vratila sam se u školu sa svojom knjigom. Ispalo je baš kako je pokojna profesorica hrvatskog jezika Neda Lacković uvijek prognozirala “Pavičićka, ti ćeš pisati knjige” govorila bi mi!”, rekla je Josipa
Josipa Pavičić-Berardini sa svojom knjigom

Nesvakidašnja, emocijama ispunjena promocija autobiografske knjige Šest milimetara Josipe Pavičić-Berardini održana je u njenoj rodnoj Škabrnji. Povratak u Osnovnu školu Vladimira Nazora i onu istu klupu u kojoj je učila hrvatski jezik kod prof. Nede Lacković, izazvala je pravu buru emocija kod svih prisutnih.

Emotivni autobiografski roman Šest milimetara, koji je voditeljica i spisateljica Josipa prije samo nekoliko tjedana predstavila javnosti, ruši sve rekorde. Brojne žene diljem Hrvatske pronašle su utjehu, ali i hrabrost u dirljivoj priči o borbi s rakom dojke.

- Još jednom sam uvidjela koliko je život nepredvidiv i čaroban. Nakon 30 godina vratila sam se u školu sa svojom knjigom. Ispalo je baš kako je pokojna profesorica hrvatskog jezika Neda Lacković uvijek prognozirala “Pavičićka, ti ćeš pisati knjige” govorila bi mi!”, rekla je Josipa nakon promocije koju je na poseban način vodila komičarka Marijana Perinić.

Knjigu koja je dirnula cijelu Hrvatsku traže i brojni muškarci. Priču o teškoj borbi s rakom koja govori o tome kako nadvladati strah i neizvjesnost teške dijagnoze te nastaviti svoj život tijekom i nakon liječenja među prvima je pročitala predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović te istaknula: „ Zahvaljujući hrabrosti oboljelih žena podiže se svijest o činjenici da se bolest ne događa nekome drugome. Upornost žena koje boluju ili su bolovale od karcinoma pomaže shvaćanju važnosti prevencije bolesti. Isto tako, vrlo je važna uloga žena koje su preboljele karcinom u liječenju novooboljelih žena jer one same najbolje razumiju kroz što sve te žene prolaze te im mogu pružiti najbolju podršku.“ – predsjednica je Josipi poručila: „Vi ste doista hrabra žena. Ustrajte u svojoj podršci oboljelim ženama, govorite o proživljenom jer sutra upravo to drugoj ženi može spasiti život.“

Kako se osjeća žena nakon dijagnoze karcinoma, s kakvim se teškoćama tijekom liječenja mora suočiti, kako prilagoditi prehranu, aktivnosti i slično tijekom liječenja te kako na najbolji mogući način nastaviti svoj život samo su dio razmišljanja Josipe Pavičić-Berardini, čiji se praktični odgovori mogu pronaći u ovoj knjizi. Ne dopustivši da je strah nadvlada, Josipa se hrabro suočila sa svim teškoćama koje su bile pred njom, a njezina ispovijest Šest milimetara bez sumnje će pomoći i brojnim drugim ženama koje se suočavaju s dijagnozom raka.

Knjiga Šest Milimetara može se kupiti putem e.mail adrese: prodaja@josipapavicic.com te na prodajnim mjestima Školske knjige. 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno