Predstavili tradicionalne rukotvorine, stara jela i privlačke običaje

Slika korisnika valentinam
Na manifestaciji "Naši stari običaji"
Članice KUD-a Privlaka spremile su razna tradicijska jela te prezentirale stare privlačke običaje, kao što je pletenje s vunom i heklanje
Vedran SITNICA
Privlački stari običaji i tradicijska jela privukla su na tisuće posjetitelja

"Naši stari običaji" manifestacija je koja se održala treću godinu za redom, a koja je okupila nekoliko tisuća mještana i njihovih gostiju, posebice inozemnih turista kojima je upoznavanje tradicijskih običaja ovog kraja zanimljivo i novo iskustvo.

Cilj manifestacije je upoznati goste sa starim običajima u Privlaci, kao i degustirati privlačka tradicijska jela.

Članice KUD-a Privlaka spremile su razna tradicijska jela te prezentirale stare privlačke običaje, kao što je pletenje s vunom, heklanje i ostalo.

Na manifestaciji su bili izloženi i ručni radovi.

Privlaka je kroz prošlost, ali i sadašnjost poznata kroz lov te su se spremali lovački specijaliteti.

Osim lovačkih jela spremali su se i riblji specijaliteti, poput hobotnica, dagnji, lignji na žaru, na zadovoljstvo svih posjetitelja. Bilo je i domaćeg kruha ispod peke, fritula i ostalih domaćih slastica.

Na manifestaciji je nastupila klapa Leut, KUD Privlaka, KUD Radovin, privlačka školska skupina u tradicijskim nošnjama 2. razreda O.Š. Privlaka pod voditeljstvom učiteljice Zorane Malvoni, a gost večeri na manifestaciji bio je Boris Ćiro Gašparac.

Organizatori ove manifestacije su TZ Općine Privlaka, Općina Privlaka, KUD Privlaka, a voditelj večeri je bio Ivica Dundović. Pokrovitelj ove manifestacije je TZ Zadarske županije.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 1 (1 glasova)