FOTOGALERIJA: Zadrani priredili sjajan doček zlatnoj braći Fantela

Slika korisnika valentinam
Doček svjetskih prvaka
Zlatne zadarske jedriličare i njihovu ekipu primio je zadarski gradonačelnik Branko Dukić. Zadrani su ispunili Narodni trg i nakon nogometnog, proslavili još jedan veliki sportski uspjeh
Zvonko KUCELIN
Mihovil i Šime popeli se na još jedno postolje, ovaj put pred svojim Zadranima

Prepuni Narodni trg u Zadru, dočekao je svjetske prvake u klasi 49er Šimu i Mihovila Fantelu. Uz zvuke pjesme Zadar je u srcu mome, zlatni zadarski jedriličari i njihova ekipa koja ih je pratila do svjetskog vrha u Aarhusu u Danskoj proslavili su sjajan uspjeh. Baklje i glazba ispunile su ljetnu zadarsku večer. Nešto prije, zadarski gradonačelnik Branko Dukić čestitao je zlatnim jedriličarima na uspjehu. 

- Pratili smo vaše nastupe u novoj klasi. Prvi, peti, drugi, priznat ću nisu nam otvarali neka velika očekivanja. A onda, dogodilo se čudo. Vaša pobjeda je toliko bila uvjerljiva da sam ja u jednom trenutku pomislio da sam vam trebao dati "tunje". Da ulovite koji "bokun", dok vas sustignu suparnici. Molim vas, recite nam kad je sljedeća ovako važna regata da se unaprijed znamo pripremiti za slavlje, u šali je rekao zadarski gradonačelnik.

Šime Fantela je rekao da im je tijekom godine bilo najvažnije na regatama spojiti plasman od 5. do 10. mjesta.

- I onda, kad je bilo najvažnije, sve je spojeno na najvišoj poziciji postolja. Kad smo dva kola prije kraja osigurali vizu za Tokio 2020. rekli smo sami sebi zašto ne bi još jače. I uspjeli smo, rekao je Šime Fantela.

Šef momčadi, njegov otac Edo Fantela, naglasio je da je uspjeh u Danskoj, zapravo uspjeh zadarskog projekta jer su svi članovi tima iz Zadra. U timu su bili fizioterapeut Dado Burčul, kondicijski trener Edi Stipić i liječnik dr. Ivan Bačić.

- Mislim da se građani Zadra mogu ponositi nama, kao što se mi ponosimo našim gradom. Stoga uvijek idemo na najbolje. Iza nas je 20 godina teškog rada, i nastup u novoj, zahtjevnijoj klasi , ali presudilo je Šimino iskustvo, rekao je Edo Fantela.

Njegov sin Šime je potvrdio da su on i Mihovil tjelesno idealni za novu klasu, jer podsjetimo, Šime više nije mogao strogim dijetama održavati tjelesnu težinu za klasu 470.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika branimir
Bravo Braća Fantela,Bravo obitelj Fantela,,Čestitam vi ste naši Hrvatski heroji,,bravoooooo.....nemogu na facebook jer sam blokiran,,--bravo ekipa--Zadar