Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

ANTE NAZOR “Tražimo iskorak u igri i identifikaciju s publikom!”

14.08.2019. 08:43
ANTE NAZOR “Tražimo iskorak u igri i identifikaciju s publikom!”


Košarkaši Zadra počeli su s pripremama za novu sezonu. Očekivano, nedostaju uvodnih dana dosta igrača, ali iz dana u dan i na tom »području« će slika biti bolja. Ante Nazor, trener Zadra, za sada na raspolaganju ima Ivu Ivanova, Domagoja Vukovića, Ivana Siriščevića i Jure Planinića, od igrača s ugovorom, a u programu priprema su i mlađi klupski igrači, Roko Erslan, Edis Korman, Mario Fantina i Dominik Zelanto. Priključen je i Jakov Vujičić, osamnaestogodišnjak koji je došao iz Dubrovnika te Josip Popić, centar koji je svojedobno iz Cibone prešao u Cedevitu. Za te igrače se može reći da su na svojevrsnoj probi, s realnim šansama da ostanu u momčadi. To je potvrdio i sam strateg Zadra.
– Ne robujemo imenima. Tražimo igrače koji nas igrački i karakterno zadovoljavaju i koji se mogu pronaći u ovoj sredini – ističe Nazor, koji se osvrnuo i na očekivanja u idućoj sezoni.
– Svakako tražimo iskorak, kako u kvaliteti igre, tako i u identifikaciji tima s publikom. Svakako da želimo imati stabilnu sezonu i u ABA ligi i u domaćem prvenstvu.
A roster Zadra još nije pun.
– Polako se kompletiramo. Dva reprezentativca će se uskoro priključiti na pripremama, a očekujemo i potpise nekih novih igrača. I kako pripreme budu odmicale, tako ćemo primati i određene obrise igre, za koju se nadam da će biti dovoljno kvalitetna u idućoj sezoni. Istaknuo je trener košarkaša Zadra da nije zadovoljan dinamikom kojom se punio roster, a osvrnuo se i na slučaj Tonyja Wrotena.
– Sigurno da ne možemo biti zadovoljni nekim stvarima, ali stanje na tržištu je takvo kakvo je. I dalje je velik broj igrača koji nemaju kluba i mi trebamo pronaći najbolja moguća rješenja, u okviru svojih mogućnosti. Mislim da smo na dobrom putu. A što se tiče samog Wrotena, tu je klub čist. Mi s njim imamo potpisan ugovor i sada treba vidjeti kako će više institucije reagirati. Stvorio se jedan problem u košarkaškom svijetu, a to je da istog igrača zastupa više agenata i to svakako nije dobro. I onda se dogodi da se postane kolateralna žrtva rata agenata. Uskoro bi treba potpisati novi Amerikanac. I to na poziciji broj »dva«.
– Očekujemo vrlo brzo potpis i radi se o igraču koji donosi prevagu. Ali kao što sam napomenuo, tražili smo igrače koji će i kvalitetom, ali i karakterom se uklopiti u momčad. Dosta ovih igrača koji su došli sam trenirao i vjerujem da će i oni reagirati najbolje. Zadovoljan i sam i njihovom spremom, formom u kojoj su došli na pripreme, tako da neće trebati proći dugo dok se ne adaptiraju na ljetne pripreme. Potvrdio je Nazor da prati stanje na tržištu »playev« i da dosta domaćih igrača je i dalje slobodno. A na konstataciju da je Luka Božić i dalje slobodan igrač, Nazor je odgovorio:
– U kontaktu smo s njime.
Očekivano većinu vremena tijekom ovih priprema, košarkaši Zadra će provesti u Zadru.
– Ovakve uvjete nema nitko u Europi, tako da nema razloga da nigdje idemo. No, svakako da ćemo dogovarati određen broj pripremnih utakmica i neke pripremne turnire.