Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

DOBAR POSAO U ELEKTRI ZADAR (3) Turisthotel se ograđuje o postupak svojih zaposlenika; iz MUP-a neslužbeno: “Buškulić nije imao odobrenje za sudjelovanje na Novoselovićevom natječaju!”

14.08.2019. 15:00
DOBAR POSAO U ELEKTRI ZADAR (3) Turisthotel se ograđuje o postupak svojih zaposlenika; iz MUP-a neslužbeno: “Buškulić nije imao odobrenje za sudjelovanje na Novoselovićevom natječaju!”


Dva dana od objave otkrića portala znet.hr da šef SDP-a grada Zadra i bivši prvi čovjek Krim policije u Zadru “zaštitarski” posao novoosnovane tvrtke Lav zaštita d.o.o. Zadar razvija na plećima Elektre Zadar, i to na poslovima čišćenja, dojavnog centra i usluge očitanja brojila, te da je za potonje, za posao vrijedan dva milijuna kuna nominirao “pola” Kluba SDP-a, stigle su i prve službene reakcije.
Dok čekamo točne iznose isplaćene Lav zaštiti za sve rečene poslove, a koje je Sektor za korporativne komunikacije HEP-a obećao dostaviti “do kraja tjedna”, te službeno očitovanje Ministarstva unutarnjih poslova koje je u siječnju na posao inspektora za zaštitu od požara i eksploziva zaposlilo Novoselovićevog kandidata s natječaja i bivšeg partnera u tvrtci, Davora Buškulića, donosimo očitovanje o cijeloj stvari Uprave Turisthotela.
Novoselovićeva Lav zaštita, podsjetimo, za posao očitanja potrošnje električne energije nominirala je i njihova dva zaposlenika – Ivana Ivanova i Ivu Glavana.
Evo što iz Turisthotela kažu o tome:
“Zatražili smo očitovanje od radnika, te su isti potvrdili da su dali svoje podatke i diplome za predmetni postupak javne nabave. O istom nikad nisu izvjestili ili zatražili bilo kakvu suglasnost nadređenih u Turisthotelu d.d., već su to napravili kao svoju privatnu stvar.
Ukoliko se utvrdi da njihovo postupanje nije u skladu sa zakonom, odnosno da šteti ugledu društva Turisthotel d.d., protiv istih će se pokrenuti disciplinski postupak.
Zaključno naprijed navedenom, još jednom molimo da se ovaj postupak naših zaposlenika ne dovodi u nikakvu vezu sa službenim stavom društva Turisthotel d.d., te se ograđujemo od istog. Radi se isključivo o privatnom angažmanu navedenih radnika o čemu Turisthotel d.d. nije imao saznanja.”
Kako smo uvodno rekli, neslužbene informacije iz MUP-a govore da inspektor Buškulić nikada nije zatražio, time ni dobio, odobrenje za sudjelovanje na Elektrinom natječaju.
Novoselović, znači, ne samo da je izgubio milijunski posao nespretnom, u najmanju ruku, prijavom na natječaj, već je i sebi bliske osobe izložio vrlo izvjesnim posljedicama. Kako će cijela stvar završiti za mnoge od njih, donosimo uskoro… (znet.hr)