Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

25. obljetnica pogibije Zvonimira Vrkića

14.08.2020. 10:37


Danas se u Policijskoj upravi zadarskoj s ponosom prisjećaju poginulog kolege,  hrvatskog redarstvenika Zvonimira Vrkića.
Pokojni Zvonimir Vrkić (1966) je od početka 1991. godine službu obavljao u Policijskoj postaji Biograd te Policijskim ispostavama Stankovci i Kistanje. Do svoje pogibije aktivno je sudjelovao u obrani suvereniteta i teritorijalnog integriteta RH.
Dana 14. kolovoza 1995. godine, prilikom obilaska područja oslobođenog u vojno-redarstvenoj akciji „Oluja", u mjestu Pristeg Donji vozilom je u naišao na protutenkovsku minu od koje je na mjestu smrtno stradao.
U spomen na njegovu hrabrost, nesebičnost i domoljublje, dvorana za sastanke u Postaji granične policije Gračac nosi njegovo ime.
Naime,  kao simboličan čin za trajno i neizbrisivo sjećanje na poginule hrvatske redarstvenike, koji su tijekom Domovinskog rata svoje živote hrabro položili na oltar Domovine, nastavljeno je imenovanje objekata u sklopu ove Policijske uprave po poginulim hrvatskim redarstvenicima, pripadnicima PU zadarske. (PU zadarska)